Nu toţi românii vor primi vouchere de 250 lei în iunie. Când ajung la pensionari cei 700 lei promişi de Guvern

Voucherele de 250 de lei promise de Guvern vor ajunge la populaţie prin Poşta Română pe măsură ce vor fi tipărite cardurile pe care vor intra aceşti bani. Ministrul Muncii, Marius Budăi a precizat că este posibil ca până la sfârşitul lunii iunie să fie persoane care nu vor primi carduri "şi le vor primi pe 1 sau pe 2 iulie". De asemenea, ministrul Budăi a explicat şi cum se va face distribuţia ajutoarelor promise pensionarilor cu venituri sub 2.000 lei.

26 mai 2022, 18:32
Nu toţi românii vor primi vouchere de 250 lei în iunie. Când ajung la pensionari cei 700 lei promişi de Guvern

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat joi că ajutoarele de 700 de lei pentru pensionarii care primesc până în 2.000 de lei vor veni în acelaşi timp cu pensia, începând cu data de 1 iulie 2022.

„Aceşti bani, 700 de lei pentru fiecare pensionar care are pensia sub 2.000 de lei, vor veni odată cu pensia fiecăruia. Va începe livrarea către populaţie a acestor sume exact în calendarul pe care ştim că se livrează pensiile, începând cu data de 1 iulie”, a spus Budăi la Palatul Parlamentului.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, veste bună pentru români. „După 6 luni, avem cea mai mare creştere economică din UE şi peste 90 miliarde de euro pentru dezvoltarea României”

Budăi: 3,2 milioane de pensionari vor beneficia de ajutorul de 700 lei

„La începutul anului, am avut un plafon de 1.600 de lei pentru primul pachet social, care a reprezentant atunci pensia medie în România. Am venit ulterior cu o analiză pe care am creat-o şi din cauza evoluţiei preţurilor şi din cauza a ceea ce s-a întâmplat, accentuându-se în unele locuri criza preţurilor din cauza războiului din Ucraina, am decis să implementăm al doilea pachet social, cu acele carduri şi acele vouchere electronice pentru a sprijini populaţia până la sfârşit de an. Am considerat atunci o categorie vulnerabilă, pensia care se încadrează în jurul pensii medii, acum considerăm că evoluţia preţurilor fiind cea pe care o ştim cu toţii trebuie să depăşim un pic pensia medie. Dintr-o analiză a noastră, 3,2 milioane de pensionari vor beneficia a această nouă măsură”, a mai spus Marius Budăi.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, stupefiat de indiferenţa românilor în faţa valului de scumpiri: „Ne ducem în cap cu audienţele când vorbim de creşterile uriaşe de preţuri”

În privinţa voucherelor de 250 lei pe care unii români cu venituri mici le vor primi la două luni, ministrul Muncii a afirmat că, pe măsură ce furnizorii tipăresc cardurile pe care vor intra aceşti bani, vor fi livrate către populaţie prin Poşta Română.

De asemenea, a precizat că este posibil ca până la sfârşitul lunii iunie să fie persoane care nu vor primi cardurile pe care vor fi încărcate voucherele de 250 lei.

„Nu aşteptăm ca furnizorii de carduri să tipărească şi să imprime toate cardurile. Pe măsură ce avem loturi de carduri gata imprimate, prin Poşta Română le vom livra, de la începutul lunii iunie, către populaţie. Putem lua şi situaţia ipotetică în care, dacă până la sfârşitul lunii iunie vor fi persoane care nu vor primi carduri şi le vor primi pe 1 sau pe 2 iulie, asta nu înseamnă că suma aferentă lunii iunie va fi pierdută. Din contră, dacă pe 1 sau 2 iulie va primi cardul, imediat, a doua zi se va alimenta cardul cu suma aferentă lunii iunie”, a arătat Marius Budăi.


loading...
Partenerii noștri