Nu uita să îți dai ceasul înapoi. În această noapte trecem la ora de iarnă

În această noapte vom trece la ora de iarnă. Astfel că, ora ora 4:00 urmează să devină ora 3:00 şi vom dormi mai mult cu o oră. Nu uita să dai ceasul înapoi.

29 oct. 2022, 19:31
Nu uita să îți dai ceasul înapoi. În această noapte trecem la ora de iarnă

În această noapte vom trece la ora de iarnă. Acest lucru nu poate decât să-i bucure pe cei care vor să doarmă mai mult.  Ziua de 30 octombrie va avea 25 de ore în loc de 24 de ore, fiind cea mai lungă zi din an. Totuși nu trebuie să uităm să dăm ceasul cu o oră înapoi și asta pentru că nu se schimbă în mod automat, așa cum se întâmplă în cazul telefonului mobil. Ora de iarnă este ora standard, naturală, iar la nivelul Uniunii Europene s-a pus problema ca ora să nu mai fie schimbată. Aceasta idee a fost agreată de multe persoane și asta pentru că mulți se simțeau foarte bulversați.

Sua trece la ora de iarnă în noiembrie

Lipsa luminii poate afecta foarte mult persoanele și asta pentru că se întunecă mai devreme, iar lipsa soarelui se resimte la nivelul organismului. Medicii au avertizat că odată cu trecerea la ora de iarnă multe dintre persoane se simteau mai apatice și mai obosite. Senatul SUA a adoptat la 16 martie 2022 o măsură orin care ar face ora de vară să devină permanentă pe întreg teritoriul Statelor Unite. Legea a fost adoptată în Senat cu unanimitate de voturi, însă nu a trecut încă de Camera Reprezentanților. Până la urmă s-a făcut totuși un compromis, acela de a trece la ora de iarnă, în 6 noiembrie.

Cum îi afectează schimbarea orei pe americani

Imediat după ce se schimbă ora, cresc numărul accidentelor ruriere. Atunci când ies seara, mulți conducători pierd controlul mașinii. De asemenea există mai puține atacuri de cord în perioada următoare, deoarece o oră de somn poate îmbunătăți sănătatea inimi, iar călătoriile pe tren durează cu o oră mai mult în ziua schimbării.

Citește și: Restricţiile anti-Covid pun din nou stăpânire pe China. Peste 200 de milioane de persoane afectate

Citește și: Administraţia rusă a regiunii Zaporojie nu permite locuitorilor trecerea la ora de iarnă: „Ignoraţi solicitările din partea Ucrainei de a trece la ora de iarnă”