Nuclearelectrica a repornit reactorul 2 al centralei de la Cernavodă

Publicat: Duminică, 27 Octombrie 2013 13:24 // Actualizat: Duminică, 27 Octombrie 2013 13:24 // Sursa: romaniatv.net

Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost repornită sâmbătă, după ce a fost deconectată pentru câteva zile de la Sistemul Energetic Naţional pentru remedierea unor defecţiuni apărute la un transformator.

"Nuclearelectrica anunţă reconectarea la Sistemul Energetic Naţional a Unităţii 2 CNE Cernavodă, în data de 26 octombrie 2013, ora 10:40. Activităţile de reconectare s-au desfăşurat respectând procedurile centralei, precum şi normele de protecţie şi securitate, fără niciun impact advers asupra populaţiei, personalului, instalaţiilor şi mediului", se arată într-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

Deconectarea a avut loc luni, 21 octombrie, din cauza declanşării unui transformator de alimentare servicii proprii, ca urmare a defectării unui releu din circuitul de protecţie al acestuia, menţionează Nuclearelectrica.

Centrala de la Cernavodă funcţionează cu două reactoare, care acoperă aproape 20% din consumul de energie la nivel naţional.

Citeşte şi Reactorul 2 de la Cernavodă, OPRIT din cauza depistării unor pierderi de apă grea

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 oct 13:31
... Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost repornită sâmbătă, după ce a fost...
27 oct 13:27
...câteva zile de la Sistemul Energetic Naţional pentru remedierea unor defecţiuni apărute la un transformator. Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
1
EUR
4.8378
RON
04 Jul
noapte 21 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H