Nuclearelectrica anunţă că va menţine sau chiar va creşte nivelul salarial actual al personalului

Producătorul de energie Nuclearelectrica, care operează centrala nucleară din Cernavodă, a infirmat, vineri, declaraţiile liderului Cartel ALFA, Bogdan Hossu, potrivit cărora societatea ar fi informat sindicatul de la Cernavodă că nu va putea creşte salariile brute, reprezentanţii companiei afirmând că în urma OUG privind Codul Fiscal se vor lua măsuri pentru a menţine sau chiar pentru a creşte nivelul salarial actual al personalului.

10 nov. 2017, 19:28
Nuclearelectrica anunţă că va menţine sau chiar va creşte nivelul salarial actual al personalului

Reprezentanţii producătorului de energie Nuclearelectrica au transmis, vineri, un comunicat de presă în care infirmă declaraţiile liderului Cartel Alfa Bogdan Hossu potrivit cărora societatea ar fi anunţat sindicatul de la Cernavodă că nu poate creşte salariile brute.

”Conducerea SN Nuclearelectrica SA nu a comunicat angajaţilor companiei, nici reprezentanţilor liderilor de sindicat, imposibilitatea creşterii salariului brut şi nici iminentă scăderii salariului net, aşadar afirmaţiile domnului Bogdan Hossu nu reflectă poziţia şi acţiunile conducerii companiei SN Nuclearelectrica SA. Conducerea SN Nuclearelectrica SĂ a avut discuţii pro-active cu liderii sindicatelor reprezentative din industria nucleară, în care le-au fost comunicate intenţia de a analiza impactul transferului contribuţiilor sociale şi, implicit, măsurile ce vor fi adoptate pentru a menţine şi pentru a creşte nivelul salarial actual al personalului SN Nuclearelectrica SA”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, Consiliul de Administraţie al companiei apreciază importanţa ”resursei umane în menţinerea rezultatelor companiei”.

”Conducerea SN Nuclearelectrica SĂ va adopta o strategie compensatorie aplicabilă anului 2018 pe baza discuţiilor asigurătorii cu reprezentanţii sindicatelor din companie şi perspectivele de piaţă, prioritatea conducerii companiei fiind retenţia şi motivarea personalului din SN Nuclearelectrica SĂ, dată fiind specificitatea şi complexitatea industriei nucleare şi necesitatea menţinerii personalului înalt calificat şi nivelului ridicat de securitate nucleară”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii societăţii precizează că orice decizie sau măsură cu impact asupra veniturilor angajaţilor companiei va fi ”invariabil comunicată de conducerea companiei direct către personalul companiei, dacă există astfel de situaţii”.

Liderul Cartel Alfa, Bodgan Hossu, a fost atacat în ultimele zile, atât de către premierul  Mihai Tudose, cat şi de către ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Premierul a spus despre Hossu că s-a transformat în liderul sindical al bancherilor şi al unor oameni de afaceri care vor să scoată bani din ţară fără să plătească impozite statului roman, iar ministrul Muncii l-a acuzat că are interese la o firmă de tichete de masă.