Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 14 în Thailanda. Încă şase persoane au fost infectate

Secretarul permanent al Ministerului Sănătăţii, Sukhum Kanchanapimai, a indicat într-o conferinţă de presă că cinci din cele şase persoane infectate cu coronavirusul 2019-nCov au între 6 şi 60 de ani şi sunt membri ai unei familii care a venit din provincia chineză Hubei, din care face parte oraşul Wuhan. Al şaselea caz este o persoană din localitatea Chongqing, din sudul Chinei.

28 ian. 2020, 08:15
Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 14 în Thailanda. Încă şase persoane au fost infectate

Kanchanapimai a afirmat că probele de laborator au fost pozitive în cazul celor şase persoane, însă se aşteaptă încă o confirmare oficială.

Thailanda este ţara cu cel mai mare număr de oameni infectaţi, după China – ţara de origine a focarului -, precum şi destinaţia principală a turiştilor chinezi în regiune.

Conform ziarului China Business News, aproximativ 20.000 de chinezi din Wuhan, unde a apărut noul coronavirus, au ajuns în Thailanda cu avionul între 30 decembrie, când a fost raportat primul caz, şi 22 ianuarie, când au fost anulate călătoriile din respectivul oraş, potrivit Agerpres.

Ultima actualizare, de marţi dimineaţa, a Comisiei Naţionale de Sănătate din China relevă că numărul deceselor din cauza acestei pneumonii se ridică acum la 106 în această ţară, în timp ce cazurile confirmate au ajuns la 4.515.

Acest nou tip de coronavirus s-a răspândit de asemenea în Australia (6 persoane infectate), Singapore (5), Taiwan (5), SUA (5), Japonia (4), Malaezia (4), Coreea de Sud (4), Franţa (3) şi Vietnam (2), precum şi în Cambodgia, Canada, Germania, Coasta de Fildeş, Nepal şi Sri Lanka, ţări cu câte un caz fiecare.

Coronavirusul Wuhan este similar cu cel care a provocat Sindromul Respirator Acut Sever (SARS) în 2003 sau Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS) în 2012 şi are simptome asemănătoare unei răceli, însă poate degenera într-o pneumonie gravă.