Potrivit sursei citate, se primesc în mod continuu aplicaţii pentru posturile de la ELI-NP. Totodată, până în 2016 vor fi angajate în cercetare-dezvoltare la ELI-NP 126 persoane, dintre care 20 pe posturi de cercetători seniori, 70 cercetători juniori, 20 ingineri şi 16 tehnicieni.
„Beneficiile viitorilor angajaţi: salariu motivant, la nivel european, în funcţie de calificare şi experienţă, contribuţii asigurări sociale şi asigurări de sănătate. Candidaţii vor fi informaţi prin e-mail asupra stadiului procedurii”, precizează site-ul proiectului.
La Măgurele se construieşte cel mai puternic centru de cercetare a laserului din lume, Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP). Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin fonduri de coeziune şi fonduri structurale destinate realizării infrastructurii de cercetare paneuropene.
Cercetările care vor fi realizate la Măgurele vor avea impact în domeniul sănătăţii, al managementului materialelor şi deşeurilor nucleare, în economie sau în industria farmaceutică. La dezvoltarea proiectului contribuie Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Universitatea Bucureşti, Universitatea Politehnică din Bucureşti, alături de alte universităţi cu profil tehnic din România, care vor elabora programe masterale legate direct de proiectul ELI-NP.
Citeşte şi Ponta: Proiectul de cercetare de la Măgurele poate aduce României premiul Nobel