Bilanț gripă. Numărul deceselor cauzate de virusul gripei a ajuns la 166 UPDATE

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 166, conform ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate publică.

05 mart. 2019, 10:13
Bilanț gripă. Numărul deceselor cauzate de virusul gripei a ajuns la 166 UPDATE

UPDATE Ultima persoană care a murit de gripă este un bărbat de 69 de ani din Bucureşti, confirmat cu virus gripal de tip A. Acesta avea condiţii medicale preexistente şi nu fusese vaccinat antigripal.

_______

Alte două femei, una din judeţul Cluj şi cealaltă din Bucureşti, au murit din cauza gripei, astfel că numărul total al deceselor a ajuns la 165, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Potrivit CNSCBT, o femeie în vârstă de 80 de ani, din judeţul Cluj, confirmată cu virus gripal tip A, nesubtipat, a murit în 2 martie. Ea avea şi alte afecţiuni şi era vaccinată anti-gripal.

De asemenea, a fost confirmat virusul gripal la o femeie în vârstă de 82 de ani, din municipiul Bucureşti, care a murit în 27 februarie. Femeia, care avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinată anti-gripal, a fost confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

După cele două decese, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei în acest sezon ajunge la 165.


loading...