Numărul smartphone-urilor vândute în reţeaua Flanco va creşte de zece ori

Flanco, unul dintre cei mai mari retaileri din România, estimează pentru acest an o creştere spectaculoasă a vânzărilor de dispozitive mobile, de 20% pentru notebook-uri, respectiv de trei până la zece ori pentru tablete şi smartphone-uri, în reţeaua sa de magazine.

19 mart. 2012, 09:43
Numărul smartphone-urilor vândute în reţeaua Flanco va creşte de zece ori

În 2011, în magazinele Flanco, notebook-urile au avut o pondere în vânzări de circa 17%, iar pentru 2012, retailerul estimează o creștere cu 20% a vânzărilor pentru această categorie de produse.

În prezent, rata de penetrare în România  a notebook-urilor este de 20%, în condițiile în care în ultimul timp se adresează toți membrii unei familii cu aceste produse (nu se mai vinde doar o unitate de PC sau notebook per familie), iar durata de viață pentru un echipament IT este de aproximativ 3 ani.

Anul trecut, în vânzările Flanco, tabletele au avut o pondere de circa 1% în vânzările totale, respectiv 5% în vânzările din categoria PC. Pentru 2012, reprezentanţii companiei estimează o triplare a vânzărilor de tablete, în condițiile în care piaţa de tablete este încă la început în România. Flanco își propune să ajungă, în anul 2012, la o cotă de 18% pe piața tabletelor.

“Clienții care investesc în astfel de produse sunt tineri  (60% având vârsta până în 35 ani), dinamici (au nevoie de portabilitate sporită), pasionați de tehnologie și avizi de informații în timp real. Lor le oferim pe lângă cele mai noi și mai performante tehnologii, consiliere specializată, demostrații de produs în magazine, precum și pachete promoționale foarte atractive, “ a declarat Violeta Luca, Marketing Director Flanco.

Potrivit companiei, în medie, românii cheltuiesc 400 euro pe un laptop, 250 euro pe o tabletă și 400 euro pe un smartphone.


loading...