Numele Alinei Gorghiu, invocat în DOSARUL fostului şef de la Oficiul pentru protecţia MARTORILOR

Numele Alinei Gorghiu apare în dosarul şefului de la Oficiul Naţional pentru Protecţia Martorilor, care a fost arestat recent. Adrian Bărăscu a fost asigurat de un deputat că şefa PNL îl va ajuta în planurile sale. Adrian Bărăscu intenționa să mute oficiul de sub jurisdicţia IGPR la Ministerul Justiţiei, ca să scape de controale.

23 nov. 2015, 10:04
Numele Alinei Gorghiu, invocat în DOSARUL fostului şef de la Oficiul pentru protecţia MARTORILOR
Procurorii au probe care arată că şeful de la Protecţia Martorilor, chestorul Adrian Bărăscu, i-a ameninţat pe cei pe care trebuia să-i protejeze şi le-a pus viaţa în pericol. Acelaşi lucru făceau şi cei din subordinea poliţistului, care în plus le cereau bani martorilor ca să nu-i dea pe mâna interlopilor. 
 
 

Adrian Bărăscu şi naşul său au pus la punct elaborarea unui proiect de lege, pentru ca ONPM să nu mai fie în subordinea Ministerului de Interne, ci a Ministerului Justiţiei. ONPM urma să fie autonom, „ca la DNA“, iar chestorul ar fi avut puteri sporite. Deoarece avea nevoie de sprijin parlamentar, Bărăscu a contactat doi deputaţi – Octavian Marius Popa (PNL) şi Tudor Tănăsescu (fost PSD).

 
Să trăieşti, năşicul meu scump şi drag! Eu sunt pe la tine pe la terasă. Fii atent! Vreau şi eu, că nu mai am, numărul lui Popicu!”, este una dintre discuţiile telefonice purtate de Adrian Bărăscu cu Ion Petruş. După ce a primit numărul de telefon, chestorul l-a contactat pe deputat, scrie Adevărul.
 
Adrian Bărăscu: Când pot să te văd şi eu cinci minute, în funcţie de timpul tău liber? Octavian Marius Popa: Păi, eu ştiu, cred că cel mai bine ar fi astăzi. Eu am o întâlnire cu Alina şi după aia te sun şi vedem. Bărăscu: Popicu scump şi drag! Ce faci? Eu sunt la Cornel! Popa: A, la Bârlog? Hai, că vin şi eu într-acolo.
 
După întâlnire, Bărăscu i-a comunicat subordonatei sale, Felicia Violeta Popa, că proiectul noii legi ar putea fi adoptat până în martie 2016: „Avem mari şanse ca până în martie să iasă!”, „nouăzeci şi nouă la sută…”. Femeia i-a împărtăşit entuziasmul: „Tu… aşa, în forma asta, aşa? Bine, trebuie amenajată final! Doamne, cred că… nu m-am îmbătat în viaţa mea, dar acum mă îmbăt. Vai… vai de mine, Doamne ajută să fie aşa! Atunci… pfai de mine! De abia atunci facem şi noi munca aşa cum trebuie!”.
În vederea susţinerii proiectului de lege, Bărăscu a organizat o nouă masă la un restaurant, la care i-a invitat pe deputaţii Popa şi Tudor Tănăsescu, dar şi pe omul de afaceri Dan-Cristian Georgescu, patronul firmei Diangi Grup, una dintre firmele de casă ale ONPM.
 
Pe 3 septembrie, Bărăscu l-a contactat din nou pe deputatul Tudor Tănăsescu: „Rămâne aşa? Ne auzim marţi dacă intervine ceva la tine, dacă nu, uite, o batem în cuie. Ora 4.00 la Bârlog?”.
 
Tot ce discuta Bărăscu cu parlamentarii, chestorul îi povestea psihologului Andreea Violeta Liţă. Astfel, după o întâlnire cu Popa, Bărăscu îi spunea: „Şi încă o chestie super bună: am luat legătura cu prietenul meu şi mi-a zis că Alina Gorghiu se ocupă personal de promovarea acestei legi!”.
 
Bărăscu a fost monitorizat în luna septembrie, atunci când se întâlnea cu Tudor Tănăsescu, care ar fi fost de acord să întreprindă şi alte demersuri, în vederea obţinerii avizelor favorabile necesare. Astfel, la 11 septembrie 2015, fiind contactat de chestorul Bărăscu, Tănăsescu i-a comunicat rezultatul eforturilor sale: „Pentru proiectul ăla de hotărâre să mergem şi să-l băgăm la Oprea! Avem o intrare!”