Numele lui Dragnea continuă să aibă greutate. Fiul şi nora fostului preşedinte PSD vor produce energie verde pe un teren de 460.000 de metri pătraţi din Turnu Măgurele

Fiul lui Liviu Dragnea vrea să finalizeze procedurile de intrare pe piața de energie verde, care va fi produsă la Turnu Măgurele, în județul Teleorman.

04 oct. 2023, 16:46
Numele lui Dragnea continuă să aibă greutate. Fiul şi nora fostului preşedinte PSD vor produce energie verde pe un teren de 460.000 de metri pătraţi din Turnu Măgurele

South Sun Energy, companie controlată de Valentin Ștefan Dragnea, a preluat un teren de peste 460.000 de metri pătrați situat în Turnu Măgurele, pe care intenționează să instaleze panouri solare. Societatea deține și un aviz tehnic de racordare la un important distribuitor de energie electrică din România.

În vara anului trecut, fiul lui Liviu Dragnea a schimbat denumirea și obiectul de activitate al uneia dintre societățile din grupul Nutrelo (Nutrelo Food SRL), cu scopul de a intra pe piața producătorilor de energie verde, potrivit Fanatik.

Astfel a luat naștere South Sun Energy, societate care are ca unic asociat Nutrelo Grup SA, cel mai mare producător de cereale din județul Teleorman, deținut de Ştefan Dragnea (80%) și Gabriel Putineanu (20%).

Terenul a aparținut unei alte societăți, Gransiloz SRL, care a fuzionat prin absorbție cu Nutrelo Group, în anul 2018. Gransiloz a fost fondată în anul 2018 de Petre Pitiș, director al Tel Drum, considerat unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea.

Citeşte şi: Cum vrea Cătălin Tolontan, Jimmy Hoffa al jurnalismului, să manipuleze opinia publică în propriul interes?! Și-a făcut sindicat din 70 de “apostoli” și s-a baricadat în sediul Ringier, amenințând patronii elvețieni să nu-l concedieze! O mulțime de întrebări lăsate fără răspuns!

Odată cu transferul terenului, compania lui Valentin Ștefan Dragnea a preluat și certificatul de urbanism remis de primăria Turnu Măgurele, precum și un aviz tehnic de racordare pentru producători semnat în aprilie 2023 de Distribuție Energie Oltenia SA. Drept urmare, investiția ulterioară (amplasarea de dispozitive de producere a energiei solare și racordarea la distribuitorul regional) va fi finalizată de South Sun Energy SRL.

La sfârșitul lunii iulie, fiul fostului lider PSD a mai deschis o firmă, care are același obiect de activitate, producția de energie electrică, Stal Energy SRL, unde asociată minoritară este sora lui Dragnea Jr. Maria Alexandra.

Atât Stal Energy, cât și South Sun Energy au sediul social la aceeași adresă, în satul Lița din județul Teleorman. Tot aici este și sediul Nutrelo Group.

Deşi Liviu Dragnea se lăuda că a fost primul politician care a plafonat prețul la energie electrică și termică, acesta denunţă acum acţiunile similare ale guvernului Ciolacu.

„Eu am plafonat prețul la energia electrică și la gaze. Am făcut-o în interesul poporului român, dar ceea ce încearcă guvernul, zilele astea, este de o ticăloșie fără limite!

Acest guvern de trădători îi amenință pe români cu pierderea locuințelor pentru neplata facturilor la energie și la gaze! Opriți-vă slugilor!

Obligația voastră este bunăstarea românilor, nu lăcomia stăpânilor voștri de la multinaționale!”, a declarat Liviu Dragnea.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu delegația FMI: ”Mă bucur că au apreciat că măsurile luate de Guvern pentru reducerea deficitului sunt în direcția corectă”