Numerologie şi superstiţii! Numerele cu noroc şi cele ce îţi aduc ghinion. Ai 7 sau 4 de mai multe ori la numărul de telefon?

Publicat: Joi, 15 Martie 2018 13:53 // Actualizat: Joi, 15 Martie 2018 13:53 // Sursa: romaniatv.net

Mulţi oameni în lumea întreagă mai cred, încă, în puterile malefice ale numărului 13. Unii sunt speriaţi când se apropie această zi şi nu s-ar muta în ruptul capului la etajul 13. Alţii spun că, din contra, 13 le-a purtat noroc în situaţiile în care se aşteptau cel mai puţin. Mai nou, aflăm că şi numărul 4 poate aduce necazuri. Cel puţin aşa cred asiaticii, deşi, pentru europeni, este un număr ca oricare altul. În schimb, dublul lui, numărul 8, nu este doar simbolul infinitului, ci şi al bunăstării şi al armoniei conjugale, scrie unica.ro.

13 sau 31?

Coincidenţă sau nu, naveta Apollo 13, lansată la ora 13 şi 13 minute, a explodat în data de 13 aprilie 1970, dar echipajul s-a întors cu bine pe Pământ. 13 este simbolul clasic al ghinionului şi una dintre cele mai cunoscute superstiţii ale lumii. Poţi pierde bani în zilele de 13, poţi avea mici accidente sau poţi primi veşti proaste. Dar inversul lui 13, adică 31, pare să fie încărcat cu o forţă negativă mai puternică. În zilele de 31 trebuie să fii extrem de atent cu banii şi este indicat să nu faci nicio cheltuială. Cum 3 este numărul relaţiilor de dragoste, al comuniunii şi al comunicării, 31 poate destabiliza legăturile afective. Sfătuieşte-ţi partenerul să nu îţi ofere niciodată un buchet cu 31 de flori.

6 şi 9, legate de noroc

Sunt multiplii lui 3, care este considerat, de obicei, simbolul treimii sfinte, şi au o conotaţie pozitivă puternică. Şi în cultura europeană, şi în cea asiatică, 6 şi 9 sunt considerate cifre norocoase. 6 este numărul armoniei, al graţiei feminine şi al compasiunii. Este numărul care le poartă noroc îndeosebi copiilor şi persoanelor bolnave. 9 este un număr plin de vitalitate, protejează proiectele pe termen lung, investiţiile şi jocurile de noroc. Încearcă să semnezi cele mai importante contracte pe data de 9 sau să te căsătoreşti într-o zi sau într-un an care cuprinde acest număr.

Legendele lui 7

Numărul 7 este cel care aduce întotdeauna schimbări norocoase. Este numărul abundenţei şi al progresului şi este perceput ca un întreg, ca o entitate completă, pornind de la faptul că Dumnezeu a făcut lumea în 7 zile. De altfel, în ebraică, numele lui 7 provine dintr-un cuvânt care înseamnă "plin, complet". Dumnezeu s-a odihnit în cea de a şaptea zi, deoarece creaţia sa atinsese perfecţiunea. 7 este numărul cu cea mai mare încărcătură spirituală. Sunt 7 minuni ale lumii, 7 culori în curcubeu şi 7 note muzicale. În tarot, cartea cu numărul 7 înseamnă ordine, înţelepciune, progres şi perfecţiune. În astrologie, odată la 7 ani, planetele provoacă schimbări importante în viaţa noastră, marcând trecerea spre o nouă etapă, spre maturizare. Dacă numele tău are 7 litere, se pare că eşti un om norocos. Ar fi bine să porţi şi un breloc cu şapte însemne.

Numere şi superstiţii

0 - preluat de la indieni, acest număr are o conotaţie negativă, iar cartea de tarot care îi corespunde este Nebunul. 

1 - numărul puterii şi al divinităţii, poate îmbunătăţi o situaţie dificilă sau poate restabili echilibrul pierdut. 

2 - reprezintă perechea, dar şi omul cu două feţe. Nu te încrede niciodată în puterea lui. 

5 -  chinta roială este simbolul norocului picat din cer. 

24 - sau miezul nopţii, este numărul tenebrelor şi al magiei, ca atare este asociat mai degrabă cu ghinionul, decât cu norocul. 

36 - atrage ghinionul asupra celor care îl folosesc prea des.  

69 - simbolizează atracţia contrariilor, yin şi yang din cultura chineză, echilibrul dintre două forţe care nu pot fi considerate nici bune, nici rele.

72 - este numărul Pământului şi al Înţelepciunii. Este dublul lui 36, dar răstoarnă ghinionul pe care îl poartă acest număr şi promite să alunge necazurile şi duşmanii. 

666 - identificat cu răul absolut, este un număr pe care creştinii îl repudiază, considerând că este simbolul Anticristului. 

999 - contrar opiniilor generale, acest număr nu trebuie interpretat drept un 666 în oglindă. Conotaţia lui este pozitivă şi reprezintă justiţia, dreptatea divină.  Totodată, 999 este legat şi de originea universului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
legenda lui 7 numere ghinion numere norocoase numerologie superstiţii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H