Numerologul Mihai Voropchievici. Prima zi de Paşte, obiceiuri ce aduc prosperitate în casa ta

Publicat: Duminică, 28 Aprilie 2019 09:46 // Actualizat: Duminică, 28 Aprilie 2019 09:46 // Sursa: romaniatv.net

Mihai Voropchievici ne-a amintit în prima zi de Paște de obiceiurile vechi, și semnificația lor, care țin și întregesc tradiția românească, la Magia Zilei.

Foto: antena3.ro

În această zi, hainele omului se înnoiesc împământenind, un obicei strâns legat de venirea primăverii.

Astfel, omul este în armonie cu natura. Spălatul pe față cu apă într-un bol unde am pus în prealabil un ou roșu și un bănuț de aur. Acest obicei simbolizează properitatea și norocul ce se leagă de omul gospodar, ce s-a dovedit vrednic.

Citeşte şi Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, sărbătoarea bucuriei. CÂTE ZILE ŢINE, DE FAPT, PAŞTELE

Creștinii își ating obrajii cu oul roșu din apă și lipesc de frunte, în mod ritualic, bănuțul pentru a invita prosperitate în mintea și casa lor. Fetele își pot grăbi măritișul dacă păstreză cojile acestor ouă. Bărbații își cumpără o pălărie nouă pentru a dobândi putere si respect în rândul comunității.

De aici și expresia: "Jos pălăria!" Ciocnitul ouălor este iarăși o tradiție importantă pentru familie. Tradiția spune – mai întâi părinții ciocnesc ouăle de Paște, apoi părinții cu copiii, apoi copiii între ei.

Mai multe detalii pe antena3.ro.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
30 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H