Numerologul Mihai Voropchievici. Prima zi de Paşte, obiceiuri ce aduc prosperitate în casa ta

Mihai Voropchievici ne-a amintit în prima zi de Paște de obiceiurile vechi, și semnificația lor, care țin și întregesc tradiția românească, la Magia Zilei.

28 apr. 2019, 06:46
Numerologul Mihai Voropchievici. Prima zi de Paşte, obiceiuri ce aduc prosperitate în casa ta

În această zi, hainele omului se înnoiesc împământenind, un obicei strâns legat de venirea primăverii.

Astfel, omul este în armonie cu natura. Spălatul pe față cu apă într-un bol unde am pus în prealabil un ou roșu și un bănuț de aur. Acest obicei simbolizează properitatea și norocul ce se leagă de omul gospodar, ce s-a dovedit vrednic.

Citeşte şi Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, sărbătoarea bucuriei. CÂTE ZILE ŢINE, DE FAPT, PAŞTELE

Creștinii își ating obrajii cu oul roșu din apă și lipesc de frunte, în mod ritualic, bănuțul pentru a invita prosperitate în mintea și casa lor. Fetele își pot grăbi măritișul dacă păstreză cojile acestor ouă. Bărbații își cumpără o pălărie nouă pentru a dobândi putere si respect în rândul comunității.

De aici și expresia: „Jos pălăria!” Ciocnitul ouălor este iarăși o tradiție importantă pentru familie. Tradiția spune – mai întâi părinții ciocnesc ouăle de Paște, apoi părinții cu copiii, apoi copiii între ei.

Mai multe detalii pe antena3.ro.