Numire controversată la ICR: Cine ar urma să ocupe funcţia de secretar general

Noul preşedinte al Institutului Cultural Român pregăteşte prima mutare din noua postură. Una care se dovedeşte a fi deloc lipsită de probleme. Schimbările la vârful instituţiei i-au făcut pe mulţi funcţionari să-şi pregătească demisiile, informează stiripesurse.ro.

30 apr. 2015, 12:04
Numire controversată la ICR: Cine ar urma să ocupe funcţia de secretar general

Radu Boroianu, vicepreşedinte al Partidului Liberal Reformator, a fost instalat la şefia ICR, după demisia lui Lilian Zamfiroiu. Radu Boroianu a câștigat în Senat (instituția care are în subordine ICR-ul) cu 64 de voturi, în timp ce concurentul său, Iulian Tănase, a primit doar 49 de voturi.

Potrivit unor surse politice, citate de stiripesurse.ro, Radu Boroianu vrea să-l instaleze în funcţia de secretar general al ICR pe preotul Nicolae Brânzea. Acesta a fost adus pe poziţia de secretar general şi de Andrei Marga, însă a fost dat afară de acelaşi fost preşedinte al ICR.

Pe Boroianu şi pe Brânzea îi leagă şi o afacere imobiliară. Nicolae Brânzea a moştenit o cotă parte dintr-o vilă a familiei Brătianu şi un domeniu de trei hectare. Pentru ca imobilul să rămână în proprietatea statului, Ministerul Culturii, prin secretarul de stat Radu Boroianu (actualul şef ICR) a demarat negocierile de milioane de euro cu proprietarii, printre care şi Nicolae Brânzea.

Brânzea a fost luat la ochi şi de inspectorii ANI, pentru că ocupa simultan funcţiile de directorul executiv al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi, instituție aflată în subordinea MAE, și poziția de președinte al Senatului Universității din Pitești. Fost vicar al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, Brânzea a fost desemnat în 2012 în funcţia de mediator între comunităţile confesionale româneşti în relaţia cu Vaticanul. La momentul respectiv era remarcat ca unul dintre cei mai bogaţi preoţi din România. Deţinea un Lexus şi un Audi Q7, iar soţia sa, Georgeta, este proprietara unei grădiniţe în oraşul Topoloveni. Cei doi mai deţin un teren intravilan de nouă hectare, o casă, o suprafaţă de pădure de opt hectare în Dobreşti, un apartament în Bucureşti şi o casă şi un apartament în Piteşti.


loading...
Partenerii noștri