NUNTA REGALĂ. Marele anunţ făcut de Palatul Kensington înaintea ceremoniei. Meghan Markle, prima Ducesă de Sussex din istorie

Prințul Harry și Meghan Markle vor primi după nunta de sâmbătă titlurile ”Ducele și Ducesa de Sussex”, potrivit unui anunț făcut sâmbătă de Palatul Kensington.

19 mai 2018, 07:41
NUNTA REGALĂ. Marele anunţ făcut de Palatul Kensington înaintea ceremoniei. Meghan Markle, prima Ducesă de Sussex din istorie

La fel ca și Kate Middleton, care a primit titlul de ducesă de Cambridge după ce s-a căsătorit cu prințul William, fosta actriță americană, Meghan Markle, va primi un nou titlu în momentul când va fi parte oficială a familiei regale britanice.

Astfel, Prințul Harry și logodnica sa vor primi titlurile de Duce și Ducesă de Sussex, după cum a anunţat sâmbătă Palatul Kensington. Prin tradiție, bărbații membri ai familiei regale primesc în ziua nunții un nou titlu de la monarh.

Citeşte şi NUNTA REGALĂ LIVE. Prinţul Harry se căsătoreşte azi cu Meghan Markle. Programul complet al ceremoniilor UPDATE

Precedentul titlu de duce de Sussex i-a aparținut lui Augustus Frederick (1773-1843), cel de al șaselea fiu al regelui George al III-lea. Acesta a fost căsătorit de două ori dar nici unul dintre mariajele sale nu au fost recunoscute de tatăl său regele respectiv au fost considerate ilegale. Astfel, soțiile lui Augustus Frederick nu au luat titlu de ducesă de Sussex. În acest fel, Meghan Markle este prima ducesă de Sussex din istoria Angliei.

Harryva primi, de asemenea, titluri scoţiene şi nord-irlandeze, urmând să devină Conte de Dumbarton şi Baron de Kilkeel, ceea ce înseamnă că Meghan va deveni Contesă de Dumbarton şi Baronesă de Kilkeel.