NYTimes laudă autorităţile pentru soluţionarea cazului Ursu. Ponta: Este important să ne cunoaştem trecutul

Autoritatile romane au hotarat deschiderea unei noi investigatii cu privire la moartea fostului disident comunist Gheorghe Ursu, punand capat anilor de amanari si lipsa de actiune, subliniaza prestigioasa publicatie americana New York Times, care relateaza intr-un articol despre iesirea din greva foamei, dupa 17 zile, a lui Andrei Ursu, fiul disidentului. 

07 nov. 2014, 08:58
NYTimes laudă autorităţile pentru soluţionarea cazului Ursu. Ponta: Este important să ne cunoaştem trecutul

„Am sperat in aceasta solutie, dar nu credeam ca am prea multe sanse, ca sa fiu sincer”, a declarat Andrei Ursu, citat de NYTimes.

Articolul remarca faptul ca pasii din ultima vreme arata un optimism renascut in Romania in privinta confruntarii cu aceste parti brutale ale istoriei sale. Premierul Ponta, citat de autorii articolului, a subliniat faptul ca „este foarte important sa ne cunoastem trecutul”, si in acelasi timp sa avem o viziune clara asupra viitorului.

Andrei Ursu a luat decizia de a iesi din greva foamei dupa ce Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a infirmat rezolutiile de neincepere a urmaririi penale impotriva celor implicati in uciderea disidentului Gheorghe Ursu.