O activistă vegană, condamnată la închisoare după ce a spus că prin uciderea unui măcelar în atacul de la Trebes s-a făcut „dreptate”

O activistă vegană din Franța care a postat pe Facebook un mesaj în care a spus că uciderea unui măcelar de către un militant islamist în atacul Trebes a fost “justiție” a fost condamnată la închisoare cu suspendare, scrie BBC News.

30 mart. 2018, 14:37
O activistă vegană, condamnată la închisoare după ce a spus că prin uciderea unui măcelar în atacul de la Trebes s-a făcut „dreptate”

Activista a a scris că a nu simte compasiune pentru victima atacului de la supermarketul din Trèbes, după ce a aflat că acesta era de meserie măcelar. Femeia a fost condamnată la șapte luni de închisoare cu suspendare pentru promovarea terorismului. “Te șochează că un ucigaș este omorât de un terorist? Pe mine nu. Simt zero compasiune pentru el. S-a făcut dreptate în acest caz”, ar fi postat femeia care a fost condamnată.

Victima, măcelarul Christian Medvès, a fost una dintre cele patru persoane ucise de către Radouane Lakdim pe 23 martie.

Activista pentru drepturile animalelor a fost judecată de un judecător din Saint-Gaudens, în apropiere de Toulouse.

În Franţa, promovarea terorismului se pedepsește cu până la 7 ani de închisoare și o amendă de până la 100.000 de euro.

Patru persoane au murit și 16 au fost rănite, dintre care două grav, la Trebes. Atacul a fost cel mai grav atac de tip jihadist din Franța, de la alegerile Prezidenţiale câştigate de  Emmanuel Macron.