O adolescentă a murit după ce a fost tratată cu algocalmin şi paracetamol. Mama îşi caută dreptatea în instanţă

O adolescentă de doar 15 ani a murit de leucemie, după ce a fost tratată cu paracetamol şi algocalmin. Mama fetei susţine că medicul de la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş, din Capitală, nu a ştiut să-i pună un diagnostic corect şi că nici nu a cerut părerea altor medici. Femeia îşi caută acum dreptatea în instanţă.

07 mart. 2017, 07:40
O adolescentă a murit după ce a fost tratată cu algocalmin şi paracetamol. Mama îşi caută dreptatea în instanţă

Mama fetei susţine că fiica ei a murit după nouă zile de chin, timp în care medicul o trata pentru o viroză. Deşi starea adolescentei se înrăutăţea, medicul nu lua nicio măsură care ar fi putut să-i salveze viaţa.

Tot ce a făcut medicul a fost să-i administreze algocalmin şi paracetamol.

„Eu i-am spus ca fata nu avea voie paracetamol, stiind de la medicul de familie ca nu are voie, dar doctorul i-a dat in continuare algocalmin si paracetamol”, spune mama fetei, potrivit stirileprotv.ro.

Văzând că fiica ei se simte din ce în ce mai rău, mama a cerut să-i fie făcute analize de sânge suplimentare.

Medicul, însă, si-a pastrat diagnosticul si tratamentul cu toate că fata se simtea tot mai rău. În a 8 zi de la internare, pacienta nu mai putea sa manance, voma continuu si urina sange.

„Nu i s-au facut nici un fel de investigatii, nu i-a facut un RMN, un tomograf. Eu ma intreb, daca un om ajunge la spital cu hemoragie digestiva si blocaj renal asa cum a ajuns fata mea intr-o saptamana la Victor Babes, doar paracetamol si algocalmin ii dai? Nici macar sa spuna nu sunt competenta, nu pot sa imi dau seama.”, spune mama fetei.

Intamplarea a facut ca in a noua zi, un alt medic sa vada fisa Aurei. A trimis-o imediat la Instititul Fundeni cu suspiciunea de leucemie, dar a fost redirectionata la Spitalul Marie Curie, unde doctorii au incercat din sa-i salveze viaţa.

A fost însă prea târziu, iar adolescenta in varsta de 15 ani a murit in urma unui stop cardiac, cauzat de cedarea organelor.

O ancheta penala a fost deschisa la scurt timp dupa moartea Aurei, in 2014, insa abia dupa doi ani, oficialii au cerut o expertiza medico-legala. Aceasta va fi facuta doar in baza documentelor existente.

Citeşte şi La 15 ani, duce o luptă crâncenă cu leucemia. Povestea cutremurătoare a Adrianei: Credeam că am o simplă anemie