O adolescentă care spune că a fost abuzată sexual a sunat la Telefonul Copilului ameninţând că se sinucide. Poliţiştii au găsit-o

Publicat: Vineri, 13 Septembrie 2019 07:49 // Actualizat: Vineri, 13 Septembrie 2019 07:49 // Sursa: romaniatv.net

O adolescentă care a sunat la Asociaţia Telefonul Copilului ameninţând că se sinucide a fost găsită de poliţiştii din Bucureşti în 45 de minute de la apelşi dusă la spital. Fata de 17 ani, care spune că a fost abuzată sexual de tatăl adoptiv, luase pastile şi consumase alcool.

Foto: g4media.ro

”În seara de 12 septembrie, Poliţia Capitalei a fost anunţată de Asociaţia Telefonul Copilului că la acel moment se aflau în legătură telefonică cu o minoră, care le-a spus că vrea să moară, că are motive să recurgă la un gest care să conducă la acest final. Psihologul care a interacţionat cu fata a reuşit să o menţină în convorbire, răstimp în care a anunţat şi Poliţia. Imediat au fost mobilizate mai multe echipe şi au fost demarate verificări pentru identificarea locaţiei în care se afla minora. De asemenea, pentru o reacţie rapidă, doi poliţişti s-au deplasat chiar în call center, de unde transmiteau detalii echipelor din teren, orice informaţie fiind foarte importantă având în vedere că fata nu a dat detalii despre locaţia sa”, anunţă Poliţia Capitalei. 

Cu sprijin operativ din partea Inspectoratului General al Poliţiei Române a fost identificată o primă adresă, de unde au fost obţinute date cu privire la imobilul unde se putea afla fata. Astfel, s-a ajuns la un bloc situat pe raza sectorului 4.

”Au fost efectuate verificări în imobil, iar poliţiştii din teren au  identificat o adresă, posibil cea unde s-ar fi aflat fata care a sunat la Telefonul Copilului. Au bătut cu putere în uşă, moment în care cei aflaţi în call center le-au confirmat că este locaţia corectă, pentru că pe fondul convorbirii s-au auzit bătăile în uşă. Nu a fost necesară pătrunderea în forţă pentru că tânăra a deschis. Era conştientă, somnolentă şi într-o stare de sănătate precară. A fost transportată, cu ambulanţa, la spital, unde a rămas în grija medicilor”, precizează Poliţia.

In acţiunea de căutarea au fost angrenaţi poliţişti din 3 sectoare ale capitalei, întreaga operaţiune fiind finalizată în aproximativ 45 de minute.

Fata, în vârstă de 17 ani, a spus că în ultimii şase ani a fost abuzată sexual de tatăl ei vitreg, ceea ce a condus-o la gestul disperat de a încerca să-şi ia viaţa.

La acest moment, poliţiştii din cadrul Secţiei 16 fac cercetări pentru a stabili ce a condus la acest gest.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
apel 112 localizare apel 112 Telefonul copilului tentativă sinucidere
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H