O aeronavă a MAI a transportat în Oradea o echipă medici din Bucureşti pentru o prelevare de organe

La solicitarea Agenției Naționale de Transplant, viceprim-ministrul pentru securitate națională Gabriel Oprea, ministrul afacerilor interne, a aprobat desfășurarea, marţi seară, a unei misiuni aeromedicale cu avionul SMURD Piper Cheyenne III.

01 apr. 2014, 19:05
O aeronavă a MAI a transportat în Oradea o echipă medici din Bucureşti pentru o prelevare de organe

Aeronava Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, s-a deplasat pe ruta București – Oradea, pentru transportul unei echipe medicale care va realiza în această noapte o prelevare de organe, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, județul Bihor, se arată într-un comunicat emis de MAI.

Aeronava, pilotată de piloții Ministerului Afacerilor Interne a decolat din București în jurul orei 19.30. Echipa medicală va reveni miercuri în București, cu aceeași aeronava.

Misiunile aeromedicale de acest tip sunt coordonate de către Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de secretarul de stat Raed Arafat.

În misiunea precedentă care a avut loc în 17 martie, 10 persoane au fost salvate în urma intervențiilor chirurgicale de transplantare a organelelor prelevate de la un singur donator din Sibiu.

CITEŞTE ŞI: Poveste IMPRESIONANTĂ. Zece români salvaţi cu ajutorul organelor prelevate de la un bărbat din Sibiu