O altă explozie în Sankt-Petersburg. Un imobil rezidenţial, afectat de deflagraţie VIDEO

O explozie puternică s-a auzit, joi, într-un imobil rezidenţial din oraşul rus Sankt-Petersburg, dar nu este clar dacă deflagraţia a fost sau nu controlată, iar nicio persoană nu a fost rănită.

06 apr. 2017, 13:30
O altă explozie în Sankt-Petersburg. Un imobil rezidenţial, afectat de deflagraţie VIDEO

UPDATE 16.30 Incidentul a fost un accident produs în timpul unor lucrări de construcţie şi renovare, a anunţat un oficial local citat de Interfax.

O explozie puternică a avut loc într-un imobil situat în apropierea locului în care joi dimineaţă fuseseră găsite substanţe explozive. Potrivit Mediafax, nicio persoană nu a fost rănită în explozie, dar un vehicul a fost avariat din cauza căderii tencuielii, au declarat surse din cadrul serviciilor de securitate citate de Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

„Un dispozitiv exploziv găsit în apartament a fost neutralizat. Mai mulți suspecți au fost arestați. Nu au opus rezistență și nu există nicio amenințare pentru localnici”, a declarat Konstantin Serov, șeful administrației locale.

Conform unor surse din domeniul securității, citate de Reuters, dispozitivul era similar bombei neexplodate depistate într-o stație de metrou luni, în ziua atentatului.

„Explozivii erau într-o cantitate similară cu cea folosită la (stația de metrou) Vosstania”, a indicat o sursă pentru Reuters.

Potrivit unor surse citate de Interfax, anchetatorii examinează posibile legături între cei trei bărbați arestați și presupusul atentator. Martori au afirmat că cei trei suspecți sunt originari din Asia Centrală.

Comitetul de Anchetă (SK) nu a făcut nicio referire la arestări, informând însă joi că a stabilit că ‘mai mulți cetățeni din republici din Asia Centrală erau în contact cu (Akbarjon) Djalilov’, presupusul autor al atentatului sinucigaș, identificat de autorități după ADN și ulterior de părinții săi.

Un atac terorist a avut loc luni la metroul din Sankt-Petersburg, soldându-se cu moartea a 14 persoane şi rănirea altor zeci.