O altfel de misiune. Vipere găsite în curtea unei pensiuni, prinse cu ajutorul jandarmilor

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie (IJJ) Maramureş, un echipaj de jandarmi a ajutat la prinderea unor vipere dintr-o pensiune din satul Budeşti. 

21 apr. 2020, 16:46
O altfel de misiune. Vipere găsite în curtea unei pensiuni, prinse cu ajutorul jandarmilor

Conform postării de pe pagina oficială de Facebook a IJJ Maramureş, intervenţia la care participat şi doi voluntari a fost catalogată o catalogată drept o „misiune altfel”.

„În cursul zilei de astăzi, jandarmii montani de la Cavnic au fost solicitaţi să intervină la o cabană din apropierea localităţii Budeşti, deoarece proprietarii au observat în curte mai mulţi şerpi. Ajunşi la adresa indicată, jandarmii împreună cu doi voluntari din Baia Mare, Cristina şi Gabriel, au descoperit trei vipere din specia Vipera berus, care apoi au fost ridicate din acel loc şi eliberate în natură, în zona Munţilor Gutâi. Viperele din această specie sunt protejate”, se precizează în postarea IJJ Maramureş.

Potrivit sursei citate, în această perioadă reptilele ies din hibernare pentru împerechere, astfel că pot fi găsite mai multe exemplare la un loc.

Jandarmii montani le recomandă cetăţenilor să nu încerce să îndepărteze singuri reptilele, ci să solicite sprijin în astfel de situaţii.

Citeşte şi Măsuri drastice ale autorităţilor. Maşină a Poliţiei Militare parcată la poarta scandalagiului Spartacus