O alunecare de teren în Guatemala s-a soldat cu cel puţin 29 de morţi şi 600 de dispăruţi VIDEO

Peste 600 de persoane sunt date dispărute după o alunecare de teren într-o suburbie a capitalei statului Guatemala, au anunțat oficialitățile locale pentru situații de urgență citate de agențiile de presă internaționale.

03 oct. 2015, 08:02
O alunecare de teren în Guatemala s-a soldat cu cel puţin 29 de morţi şi 600 de dispăruţi VIDEO

Numărul persoanelor al căror deces a fost confirmat se ridică la 29, dar salvatorii continuă să găsească corpuri ale celor dați dispăruți în alunecarea de teren din orașul Santa Carina Pinula și există temeri că bilanțul final va cuprinde sute de morți, potrivit unei oficialități locale cu competențe în coordonarea luptei împotriva catastrofelor naturale.

De la cele 125 de case afectate de alunecările de teren există 600 de persoane dispărute, a precizat Alejandro Maldonado, director al agenției naționale pentru cazuri de dezastre, citat de agenția DPA, citată de Agerpres.

Alunecarea de teren a avut loc la miezul nopții de vineri spre sâmbătă, după mai multe zile de ploaie. Martorii au spus că un deal abrupt s-a prăbușit și a îngropat casele aflate la baza sa.

Citeşte şi IMAGINI INCREDIBILE. Pământul s-a surpat într-un cartier din China VIDEO

„Este un ‘munte’ de pământ peste case”, a relatat purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri Raul Hernandez pentru postul de radio Emisoras Unidas, citat de DPA.

„Suntem o țară frumoasă, dar, din păcate, suntem foarte vulnerabili la acest tip de dezastre”, a declarat la o conferință de presa Alejandro Maldonado.

În anul 2014, sezonul ploilor a provocat decesul a 29 de persoane în Guatemala, alte două persoane fiind date dispărute, iar 25 rănite, totalul populației afectate fiind de 655.201 persoane, iar al locuințelor de 9.061, potrivit protecției civile.