O ambarcaţiune cu imigranţi dispărută a fost salvată de pescari în largul coastelor indoneziene

Imigranţii a căror ambarcaţiune fusese văzută săptămâna trecută plutind în derivă, în largul coastelor Thailandei, a fost recuperată de către pescarii indonezieni, în largul coastelor provinciei Aceh, informează bbc.com.

20 mai 2015, 07:51

Ambarcaţiunea cu imigranţi a fost văzută joia trecută, când motorul se oprise din cauza unei defecţiuni. Apoi, nava la bordul căreia se aflau imigranţi provenind în special din Bangladesh, a dispărut fiind regăsită de nişte pescari, plutind în derivă, în largul coastelor indoneziene, informează bbc.com.

Mii de imigranţi bangladeshieni şi etnici Rohingya pluteau în derivă, în Marea Andaman, unii dintre ei nemaiavând nici rezerve de apă potabilă. Malaezia şi Indonezia s-au oferit să acorde adăpost temporar imigranţilor care au eşuat.

Miniştii de Externe din cele două ţări şi Thailanda au convocat o reuniune de urgenţă în capitala Malaeziei, Kuala Lumpur. „Trebuie să le oferim asistenţă acestor oameni şi, din cauza condiţiilor în care se află acum, îi aducem la ţărmurile noastre”, a declarat ministrul de Externe malaezian, Anifah Aman, informează bbc.com..

Citeşte şi Franţa a respins cota obligatorie de refugiaţi propusă de Comisia Europeană

Găzduirea temporară a imigranţilor este condiţionată însă de repatrierea sau relocarea acestora în alte ţări, în cel mult un an de zile. Thailanda nu a făcut încă niciun comentariu pe această temă.

Imigranţii care au ajuns la ţărm au spus că sunt lihniţi de foame şi că se aflau pe apă de câteva săptămâni, fiind victimele traficanţilor de fiinţe umane.