O ambulanţă care transporta o echipă de medici pentru transplant s-a defectat în mijlocul nămeţilor

O echipă medicală de transplant, formată din patru medici şi o asistentă, care se deplasează spre un spital din Craiova, va fi preluată de o autospecială a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, de la limita judeţelor Argeş şi Olt, după ce ambulanţa în care se aflau medicii s-a defectat în localitatea argeşeană Albota.

25 ian. 2014, 15:12
O ambulanţă care transporta o echipă de medici pentru transplant s-a defectat în mijlocul nămeţilor

Echipa medicală de transplant se deplasează dinspre Bucureşti spre un spital din Craiova în vederea efectuării unei intervenţii de prelevare de organe, scrie Agerpres.

În Albota, ambulanţa cu care se deplasau cadrele medicale s-a defectat şi echipa medicală a fost preluată de o autospecială de la ISU Argeş. La limita cu judeţul Olt, în comuna Coloneşti, medicii şi asistenta din echipa de transplant sunt preluaţi de o autospecială pentru salvare victime multiple aparţinând ISU Olt.

Potrivit prefectului judeţului Olt, Cătălin Rotea, autospeciala în care se află medicii este însoţită de echipaje de poliţie astfel încât să se poată deplasa rapid, în condiţiile în care în judeţ ninge abundent şi pe alocuri viscolit.

O ambulanţă BGS care transporta la spital două persoane ce au nevoie de dializă a rămas înzăpezită sâmbătă după-amiază, pe DJ 205, între localităţile Pietroasele şi Greceanca.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, Marius Sârbescu, drumarii au trimis în ajutor o freză.

”Ambulanţa înaintează cu un antemergător de la Societatea de Drumurile Judeţene, dar se înaintează cu greutate din cauza stratului mare de zăpadă”, a mai spus sursa citată.

De asemenea, trei autovehicule cu opt persoane sunt blocate pe DN 2B în dreptul localităţii Verguleasa.