O angajată care muncea de acasă a fost dată în judecată și obligată să înapoieze salariul, după ce a fost prinsă că îşi păcălea şefii

O femeie a fost obligată să înapoieze salariul firmei la care era angajată, după ce managerii au descoperit că nu lucra suficiente ore.

20 ian. 2023, 11:37
O angajată care muncea de acasă a fost dată în judecată și obligată să înapoieze salariul, după ce a fost prinsă că îşi păcălea şefii
O femeie a fost obligată să înapoieze salariul după ce a fost prinsă că nu lucra

Angajata a reușit să fenteze sistemul și să lucreze mai puține ore decât trebuia în mod normal. Aceasta a fost obligată să înapoieze peste 900 de lire sterline din salariul primit. În februarie 2022, după o discuție cu managerii, aceștia și-au dat seama cu ajutorul unui sofware, TimeCamp, faptul că angajata lor lucra mai puțin decât susținea.

Femeia lucra pentru o firmă de contabilitate din Vancouver, Canada, numită Reach CPA. După ce a fost concediată, a dat în judecată compania pentru 5.000 de dolari (3.060 de lire sterline), totalul salariilor pe care trebuia să le primească, după ce a fost dată afară.

Citește și: Se caută șoferi profesioniști. Salariul ajunge la 2.500 de euro net/lună

La rândul ei, compania a depus un proces contra fostei angajate, susținând că aceasta le datorează 2.600 de dolari, bani pe care femeia i-a primit fără să muncească.

Instanța a hotărât că femeia este vinovată de „furt de timp”, întrucât aplicația TimeCamp a stabilit că nu folosea computerul pentru sarcini legate de locul de muncă.

Probele depuse de reprezentanții companiei au arătat că există foarte puține activități legate de muncă și a convins instanța că femeia este vinovată. Cu toate astea, fosta angajată a susținut că ea tipărea documentele pe care le avea de rezolvat, fiind mai ușor pentru ea.

Citește și: Vacanţa de iarnă. Cât vor sta elevii acasă de Sărbători, s-a prelungit vacanţa!