O aplicaţie de matrimoniale creştine facilitează întâlnirea credincioşilor care vor să-şi întemeieze o familie: „Aș dori să purtăm discuții profunde despre ce planuri are Dumnezeu pentru noi”

Tinerii creştini practicanţi care vor să-şi întemeieze o familie au la dispoziţie aplicaţia "Cetatea Creștină". Aşa cum se arată pe site-ul aplicaţiei, scopul ei este unul clar: căsătoria.

25 mai 2022, 13:54
O aplicaţie de matrimoniale creştine facilitează întâlnirea credincioşilor care vor să-şi întemeieze o familie: „Aș dori să purtăm discuții profunde despre ce planuri are Dumnezeu pentru noi”

Aplicaţia de matrimoniale creştine nu este, însă, gratuită, autorii platformei explicând că taxa de membru este percepută, printre altele, „pentru a-i filtra pe cei nechemaţi”. Criteriile de căutare a sufletului-pereche pe această aplicaţie sunt diferite comparativ cu cele de pe un site de dating obişnuit.

„Acesta nu este un site matrimonial obișnuit. Scopul anunțurilor este unul singur: căsătoria. Între creștini. Criteriile de căutare sunt altele. Considerăm ca diplomele, averea sau pasiunile mărunte de zi cu zi sunt mai puțin importante. Aventurierii, materialiștii și păcătoșii sunt rugați să stea departe de această aplicație, deoarece fiecare utilizator este verificat la sânge, iar dacă profilul este considerat nepotrivit, în câteva zile va fi șters, iar șansele de a cunoaște pe cineva pentru căsătorie vor dispărea ca prin minune„, se precizează în descrierea aplicației.

De asemenea, aplicaţia le pune la dispoziţie credincioşilor o serie de articole pe teme religioase, cele mai multe dintre ele având ca subiect familia creştină.

Matrimoniale creştine. Cum funcționează aplicația

Pentru a deveni utilizatori, tinerii trebuie să ofere câteva informaţii despre ei: vârsta, înălțimea, relația în care sunt cu Dumnezeu, precizând, totodată, cât de des merg la biserică, dacă postesc și cât de des se spovedesc. Pentru crearea profilului este necesar să fie încărcată şi o poză „fără umbre, din față, în care să se poată vedea toată frumusețea dumneavoastră. Pozele indecente vor fi detectate automat și vor fi șterse, iar contul va fi blocat”.

Totodată, utilizatorilor li se solicită o descriere cât mai detaliată, detaliile vizând în principal valorile lor morale mai degrabă decât aspectul fizic.

Citeste si De ce nu e bine să pupi icoanele. Părintele Calistrat: „Nu e un gest de credinţă superautentică. Nu faci decât să descompui cu saliva compoziţia chimică a culorilor”

Anunţurile utilizatorilor

Teodosie a ales să-și caute jumătatea prin intermediul acestei aplicații: „Sunt un băiat liniștit, cu credință în Dumnezeu”.

Bună, eu sunt Horia, sunt cercetător la Academia Română, dacă vrei tu neapărat, putem bea vin și la biserică”.

Un alt tânăr cu frică de Dumnezeu se destăinuie mai mult: „Un tânăr creștin care se confruntă cu o criză de credință. Aș dori să purtăm discuții profunde despre ce planuri are Dumnezeu pentru noi, fiindcă uneori simt că mi-am pierdut direcția. Preotul meu mi-a spus că îmi trebuie o femeie bună, creștină, care să mă pună la loc pe calea cea bună”.

Citeste si Adevărul despre cununiile legate dezvăluit de un preot. Ce se află, de fapt, în spatele imposibilităţii de a găsi persoana potrivită pentru întemeierea unei familii

Biserica Ortodoxă Română se dezice de această manieră de găsire a persoanei potrivite

Biserica Ortodoxă a precizat că nu este iniţiatoarea acestei aplicaţii şi că încurajează tinerii să-şi caute sufletul-pereche apeclând, în primul rând, la duhovnic.

Această aplicație nu ține de Biserica Ortodoxă Română. Poate inițiatorii ei sunt bine intenționați, noi nu putem judeca un lucru de genul acesta, pentru că nu este în sfera noastră de competență. Ca preot, la recomand tinerilor ca mai întâi să discute cu duhovnicul, deoarece acesta le poate recomanda o persoană potrivită în vederea căsătoriei. Știu foarte multe familii care s-au format așa.

De asemenea, știu și tineri, chiar din biserică fiind, care s-au cunoscut pe internet și s-au căsătorit, dar și tineri care au avut de suferit. Duhovnicul știe ce este cu un tânăr, ce poate, ce fire are, cât de prudent este în relația cu persoanele noi și îi poate recomanda pe cineva în vederea căsătoriei”, a declarat pentru bzi.ro pr. Constantin Sturzu, parohul Bisericii „Nașterea Maicii Domnului”- Talpalari, legat de noua aplicație de dating pentru tinerii ortodocși.