O asistentă care elibera certificate de vaccinare false a fost reținută. Femeia cerea între 500 și 1500 lei de la oameni

O asistentă din Gorj care primea bani pentru vaccinări fictive a fost reţinută. Femeia cerea şi primea între 500 şi 1.500 lei pentru a elibera de adeverinţe false. Procurorii au făcut percheziţii la cabinetul medical şi la locuinţa ei.

11 nov. 2021, 12:30
O asistentă care elibera certificate de vaccinare false a fost reținută. Femeia cerea între 500 și 1500 lei de la oameni

O asistentă medicală din Ioneşt – Gorj a profitat de necesitatea certificatului verde şi a strâns o mică avere pe de urma românilor care nu voiau să se vaccineze, dar aveau nevoie de certificat verde COVID-19.

Femeia în vârstă de 52 de ani lucra ca asistentă în cabinetul unui medic de familie şi primea între 500 şi 1.500 de lei pentru a libera certificate COVID false pentru cei care aveau nevoie de adeverinţă, însă nu dorea să se vaccineze.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 11 noiembrie 2021. Scade numărul cazurilor noi de coronavirus. Incidenţa în Bucureşti a ajuns sub 8

„Din materialul probatoriu administrat până în prezent a rezultat că suspecta, în calitate de asistentă medicală în cadrul Cabinetului medical de familie, având ca atribuţii de serviciu administrarea la cerere a dozelor de vaccin anti COVID 19, introducerea în sistemul informatizat a datelor persoanelor vaccinate şi eliberarea adeverinţelor de vaccinare (activităţi reglementate de Ordinul nr. 645/501/2021 al Ministrului Sănătăţii), a pretins şi primit cu titlu de mită atât direct, cât şi prin intermediari, diferite sume de bani, între 500 şi 1500 de lei de persoană, de la mai multe persoane, pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu, a nu administra dozele de vaccin, introducând în sistemul informatizat date informatice necorespunzătoare adevărului, privind vaccinarea mai multor persoane, în scopul de a produce consecinţe juridice, eliberând în fals mai multe adeverinţe de vaccinare, consemnând în mod necorespunzător adevărului că persoanele respective ar fi fost vaccinate”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

În cursul zilei de miercuri, poliţiştii şi procurorii au făcut o percheziţii la cabinetul medical la care lucra asistenta, dar şi la locuinţa femeii. Oamenii legi au descoperit şi confiscat 130.000 lei.

Noaptea trecută, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a emis ordonaţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele asistentei medicale.

Citeşte şi: Mai multe spitale COVID-19 nu au autorizație de securitate la incendiu. Autoritățile fac apel: Nu mai aduceţi aeroterme, lumânări și candele, brichete şi ţigări în spitale

 

Valeriu Gheorghiţă, revoltat de implicarea unor cadre medicale în eliberarea de certificate false de vaccinare: Sper ca fiecare persoană care s-a dezis de la profesia medicală şi de la ce a fost învăţat să plătească. Este de neînţeles şi de neacceptat

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, joi, că implicarea cadrelor medicale în eliberarea de certificate de vaccinare false – sub diferite forme – este ”de netolerat, de neacceptat şi de neînţeles”.

„Eu sper ca fiecare persoană care a făcut şi s-a dezis de la profesia medicală şi de la ce a fost învăţat să plătească pentru asta. Cer întregului corp medical să se delimiteze de astfel de persane care aruncă cu noroi în toată munca oamenilor  (…) o muncă uriaşă, cu pierderi uriaşe. Este de netolerat, de neacceptat şi de neînţeles”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Medicul speră ca toţi care s-au pretat la astfel de fapte să fie pedepsiţi.

”Sper să fie pedepsiţi şi am certitudinea că instituţiile statului îşi vor face datoria şi vor aplica litera legii pentru fiecare caz pentru că nu cred că cineva are o explicaţie logică pentru aceste lucruri”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.