O avarie la o turbină a pus în pericol funcţionarea în condiţii de siguranţă a Hidrocentralei Porţile de Fier

O avarie produsă la o turbină a Centralei electrice româneşti de la Hidrocentrala Porţile de Fier I a pus în pericol exploatarea în condiţii de siguranţă a grupului hidroenergetic 4, a declarat, miercuri seara, liderul sindicaliştilor de la Hidroelectrica-Serv, Cristinel Popescu.

24 iul. 2014, 07:59
O avarie la o turbină a pus în pericol funcţionarea în condiţii de siguranţă a Hidrocentralei Porţile de Fier

Potrivit sursei citate, avaria a fost provocată de infiltraţiile de apă care au afectat panourile electrice automatizate şi cele de protecţie ale hidroagregatului, motiv pentru care hidroenergeticienii l-au oprit imediat.

„Situaţia respectivă a fost generată atât de lucrările de retehnologizare necorespunzătoare, cât şi de sistarea finanţării programului de mentenanţă a echipamentelor hidrocentralelor de pe Dunăre”, a precizat Popescu.

În context, preşedintele Sindicatului Porţile de Fier al Hidroelectrica-Serv a mai arătat că a atras atenţia administratorului judiciar Remus Borza ‘asupra riscurilor diminuării sau renunţării definitive la unele lucrări de întreţinere şi reparaţii, dar s-a preferat să se ignore avertismentele muncitorilor, lucru care în viitor poate duce la un accident tehnic de proporţii la obiectivul de la kilometrul fluvial 942+950 al Dunării’.