O balenă a lovit o ambarcaţiune cu turişti. Mai multe persoane au fost rănite

O balenă a lovit o barcă cu turiști aflată pe coasta australiană, aruncând pasagerii în aer, lăsând două persoane în stare de inconștiență și mai multe cu oasele rupte, a informat luni presa locală.

07 aug. 2017, 08:32
O balenă a lovit o ambarcaţiune cu turişti. Mai multe persoane au fost rănite

Incidentul a avut loc sâmbătă în largul coastei din Bowen, în apropiere de insulele Whitsunday din statul australian Queensland, atunci când barca, cu cinci turiști aflați la pescuit și trei membri ai echipajului la bord, a fost lovită de o balenă cu cocoașă masivă.

Căpitanul bărcii de pescuit, cu o lungime de 8,5 metri, Oliver Galea, a postat o fotografie pe Facebook, alături de mesajul că medicii i-au făcut opt cusături după ce a suferit o tăietură profundă pe frunte.

O persoană a avut o fractură, alta două coaste rupte, și o a treia nasul spart, a povestit Galea (44 de ani) pentru Australian Associated Press, citată de Agerpres.

Citeşte şi Au văzut ceva plutind pe apă când se plimbau cu barca. Au rămas şocaţi de ceea ce au văzut VIDEO

Totul s-a întâmplat într-o fracțiune de secundă și nimeni nu și-a dat seama ce i-a lovit până când nu au văzut balena îndepărtându-se, a adăugat căpitanul. „A fost un accident foarte rar și ciudat”, a mărturisit el.