O bancă a despăgubit o familie cu 30.000 de euro pentru RATE ABUZIVE

O familie din Botoșani a încasat de la Banca Comercială Română o sumă importantă de bani după ce a dovedit în instanță că i s-a perceput rate prea mari.

31 mai 2015, 06:04
O bancă a despăgubit o familie cu 30.000 de euro pentru RATE ABUZIVE

Soții Ovidiu Cătălin Ștefănică și Otilia Elena Ștefănică au contractat în 2007 un credit bancar cu ipotecă, de 45.000 de euro, pentru cumpărarea unui imobil în municipiul Botoșani. Un an mai târziu, tot de la Banca Comercială Română, au accesat un al doilea credit, de 43.150 de euro, de nevoi personale.

Într-un an ratele aproape li s-au dublat, ajungând cumulat de la circa 450 de euro la aproximativ 800 de euro, astfel că au deschis un proces împotriva BCR-ului.

Au demonstrat în instanță că mai multe clauzele din contractul de credit sunt abuzive, că prin intermediul acestora ratele le-au crescut considerabil, iar magistrații le-au acceptat toate capetele de cereri și au obligat banca să returneze exact 27.778,72 euro, bani calculați ca fiind încasați în baza unor clauze abuzive.

„Am fost contactată mai întâi de o persoană de la BCR care mi-a spus că problema se rezolvă, iar apoi banii au intrat în contul executorului judecătoresc”, a spus Otilia Ștefănică, pentru botosaneanul.ro.

Aceasta și pentru că soții Ștefănică au fost nevoiți să apeleze la un executor judecătoresc deoarece timp de mai bine de două luni de la pronunțarea instanței, BCR nu a pus-o în aplicare.

Mai mult, soții Ștefănică au primit și cheltuielile de judecată în valoare de peste 12.000 de lei, ceea ce înseamnă că, însumat, BCR le-a plătit circa 30.000 de euro.