O bătrână, la un pas să-şi piardă viaţa după ce a luat o bacterie din spital. Femeia cere daune de 20 de mii de euro

O pensionară din Iaşi a dat în judecată un spital, consiliul judeţean, dar şi ministerul sănătăţii, după ce a luat o bacterie cât a stat internată. Femeia a suferit complicaţii grave şi chiar a ajuns în comă. Deşi îi este foarte greu să suporte costurile procesului şi este în continuare bolnavă, femeia vrea să i se facă dreptate şi cere daune de 20.000 de euro.

10 apr. 2016, 06:11
O bătrână, la un pas să-şi piardă viaţa după ce a luat o bacterie din spital. Femeia cere daune de 20 de mii de euro

Femeia de 70 de ani s-a internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. În primele cinci zile,aceasta a luat o bacterie periculoasă. A fost transferată la spitalul de boli infecţioase, însă, a intrat în comă.

Femeia şi-a revenit după câteva zile, însă, este în continuare imobişizată la pat şi depinde de fiica sa.

Mai mult, deşi a luat bacteria din spital, bătrâna a fost nevoită să-şi plătească singură tratamentul. Aceasta îşi caută acum dreptatea în instanţă. Ea a dat în judecată spitalul dar şi ministerul sănătaţii şi consiliul judeţean.

Cei de la spital susţin că indiferent de decizia instanţei, o vor respecta. Femeia este nevoită să plătească şi cheltuielile de judecată, iar pentru că are o pensie foarte mică, i se opreşte lunar câte 78 de lei.

Bătrâna este în pragul disperării pentru că ştie că a ajuns o povară pentru apropiaţi.

Citeşte şi O bătrână a murit cu câteva ore înainte de externare. Medici acuzaţi de malpraxis