O bătrână a fost omorâtă în bătaie de hoţul pe care la surprins la furat în curtea ei

O femeie în vârstă de 85 de ani a decedat, ieri după-amiază, în spitalul din Dorohoi, după ce a fost bătută cu bestialitate de un hoţ pe care l-ar fi surprins în curtea casei la furat. Incidentul a avut loc în localitatea Bajura, din apropiere de Darabani, unde femeia locuia singură. Aceasta a dormit în noaptea de sâmbătă spre duminică la fiica ei, din aceeaşi localitate, iar duminică dimineaţă a decis să meargă acasă pentru a-şi hrăni păsările. În momentul în care a intrat în curtea gospodăriei însă, femeia a dat peste un hoţ care a tăbărât cu pumnii şi picioarele asupra ei, lăsând-o într-o baltă de sânge, după care s-a făcut nevăzut.

15 iul. 2019, 11:27
O bătrână a fost omorâtă în bătaie de hoţul pe care la surprins la furat în curtea ei

Femeia a fost găsită inconştientă de nişte vecini, care au sunat imediat la 112, aceasta fiind preluată de o ambulanţă şi transportată imediat la Centrul de Primiri Urgenţe (CPU) al Spitalului Municipal Dorohoi, scrie monitorulbt.ro. Din păcate, însă, gravitatea leziunilor suferite de aceasta au făcut ca femeia să moară după câteva ore, sub ochii medicilor care au făcut tot posibilul pentru a o ţine în viaţă. „Este vorba despre o pacientă ajunsă în serviciul CPU cu politraumatism prin agresiune. S-a încercat stabilizarea ei, însă starea acesteia s-a deteriorat, după câteva ore intrând în stop cardiorespirator. Au fost începute imediat maneverele de resuscitare, însă din păcate fără niciun rezultat, fiind declarat decesul şi anunţată Poliţia”, a precizat un medic din cadrul Spitalului Dorohoi.

Citeşte şi Tragedie! O femeie a murit, după ce tractorul în care se afla s-a răsturnat

După investigaţiile de specialitate, femeia a fost diagnosticată cu traumatism cranio-facial cu multiple echimoze faciale, plagă frontală dreaptă, sângerare la nivelul nasului, contuzie hemoragică frontală, fractură completă cu înfundare perete anterior şi lateral sinus maxilar stâng, hemosinus stâng, fractură completă arcadă zigomatică stângă, multiple fracturi la nivelul arcului zigomatic drept, traumatism toracic, precum şi fracturi costale.

Cazul a intrat în atenţia Poliţiei, care acum îl caută pe agresorul femeii. „În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată, în care se fac cercetări în vederea depistării autorului faptei”, a precizat inspectorul Maria Carp, purtător de cuvânt al IJP Botoşani.

Val de agresiuni în judeţ

Cazul vine la doar câteva luni după un val de agresiuni petrecute în judeţ. La finele anului trecut, doi soţi din Botoşani, care locuiesc într-un cartier de vile de la marginea oraşului, au fost atacaţi în propria locuinţă de nişte hoţi, care i-au legat şi i-au bătut, după care le-au scotocit toată casa după lucruri de valoare.

Cei doi tâlhari au reuşit să plece cu bani şi bijuterii, iar poliţiştii încă n-au pus mâna pe ei. Grav este că, în aceeaşi zonă, hoţii au spart şi casa şefului Poliţiei Judeţene, fără să fie prinşi.

Câteva luni mai târziu, în primăvara acestui an, o femeie de afaceri din judeţul Botoşani, care deţine un lanţ de magazine în localitatea Lişna, a fost jefuită de doi indivizi cu cagule care au intrat în casă, i-au luat femeii telefonul, au legat-o, i-au pus o plapumă în cap, şi au plecat cu o cutie de valori în care se afla o sumă mare de bani. După plecarea hoţilor, femeia a reuşit să se elibereze şi a anunţat Poliţia.