O bibliotecă din România, pe PRIMUL LOC în topul celor mai frumoase biblioteci din lume FOTO

Biblioteca Universităţii Tehnice din Iaşi a fost desemnată cea mai frumoasă bibliotecă din lume.

20 ian. 2015, 15:40

O bibliotecă puţin cunoscută din România este considerată printre cele mai frumoase din lume. Cel puţin aceasta este opinia multora dintre vizitatorii portalului boredpanda.com, potrivit onlinereport.ro.

Biblioteca Universităţii „Gheorghe Asachi” din Iaşi (UTI) este pe locul întâi în preferinţele utilizatorilor, o poziţie onorantă în condiţiile în care printre „competitori” se numără capodopere arhitecturale precum Biblioteca Colegiului Trinity din Dublin, Biblioteca Regală Portugheză de la Rio de Janeiro, Biblioteca Mănăstirii Admont, realizată în stilul barocului târziu, Biblioteca Naţională din Praga, Biblioteca Naţională a Franţei sau Biblioteca Congresului Statelor Unite de la Washington.

Biblioteca din Iaşi a fost înfiinţată la începutul anului 1948, în noul corp al Palatului Universităţii, actualul sediu al Universităţii „Al. Ioan Cuza” din Iaşi. Extinderea palatului a fost proiectată de I.G. Pompilian în acelaşi stil eclectic ca şi Palatul iniţial.

În prezent, Biblioteca Universităţii Tehnice din Iaşi deţine un fond total de documente de 962.528 volume şi 305.967 documente tehnice.