O bombă din al Doilea Război Mondial a fost descoperită pe un câmp din Harghita

O bombă de aruncător provenind din al Doilea Război Mondial a fost descoperită miercuri, între localitatea Joseni şi municipiul Gheorgheni, de mai multe persoane care scoteau cartofii de pe câmp cu un utilaj, fiind alertată imediat echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

12 sept. 2018, 17:06
O bombă din al Doilea Război Mondial a fost descoperită pe un câmp din Harghita

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, a precizat pentru AGERPRES că elementul de muniţie, de calibru 82 de mm, a fost scos la suprafaţă cu utilajul respectiv, iar oamenii aflaţi pe câmp l-au observat şi au sunat la numărul de urgenţă 112.

Echipa pirotehnică a ISU Harghita a ridicat, transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă bomba de aruncător, care va fi distrusă ulterior.

La sfârşitul lunii iulie şi începutul lunii august, pirotehniştii harghiteni, ajutaţi de colegii lor de la Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă din Ciolpani, au lucrat timp de trei zile pentru a scoate, dintr-un depozit subteran descoperit la Topliţa, un număr de 1.053 de grenade incendiare, provenind din Primul Război Mondial. Operaţiunea pirotehnică, cea mai mare din ultimii 30 ani din judeţ, s-a finalizat cu distrugerea în siguranţă a grenadelor.

În Harghita sunt găsite frecvent elemente de muniţie, cu precădere atunci când sunt executate diverse lucrări agricole sau de construcţie.