Doi studenţi români au transformat un apartament mic din New York într-un spaţiu incredibil

Publicat: Luni, 21 Ianuarie 2013 10:31 // Actualizat: Luni, 21 Ianuarie 2013 17:03 // Sursa: RTV.net

Traiul la New York nu este precum în filme: majoritatea spaţiilor de locuite sunt foarte mici şi aglomerate. Doi studenţi români la arhitectură au realizat însă, la propunerea fondatorului site-ului ecologist treehugger.com, apartamentul ideal din metropola americană: are doar o cameră, ce poate fi, însă, transformată în opt spaţii diferite.

Foto: http://www.lifeedited.com/

Graham Hill, fondatorul site-ului ecologist treehugger.com, a vrut un apartament cu o amprentă de carbon mică, adică prietenos cu mediul, care să fie frumos şi multifuncţional.

Hill a creat un concurs, la care au participat 303 proiecte. Cel câştigător a fost proiectul a doi studenţi români la Arhitectură, Cătălin Sandu şi Adrian Iancu. Cei doi au 25 de ani, locuiesc în Bucureşti şi sunt în ultimii ani de studii la Facultatea de Arhitectură şi de Urbanism "Ion Mincu" din Capitală.

Apartamentul creat de ei pentru Hill se numeşte Life Edited. Când intri în el, ţi se pare o simplă garsioneră. În acel spaţiu se află, însă, opt spaţii funcţionale. Camera de zi şi biroul se transformă în dormitor dacă tragi de etajeră. Deschide unul dintre dulapuri şi vei găsi 10 scaune şi o masă lungă, perfecte pentru petreceri. În spatele unui perete care alunecă pe şine există o cameră de oaspeţi cu paturi suprapuse şi un dulap. Bineînţeles, în micuţa garsonieră se află şi o bucătărie bine-echipată, dar şi o baie.

loading...
7 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
31 ian 12:22
...total de 273 320. Proiectul arhitectural din New York realizat de studentii romani este prezentat si in articolul ce ocupa pozitia a doua in top. Acesta apartine publicatiei Rtv.net si a generat 1 490 de share-uri pe Facebook, 652 de comentarii, 4 893 de like-uri si 9 Twitter...
30 ian 21:56
... Proiectul arhitectural din New York realizat de studentii romani este prezentat si in articolul ce ocupa pozitia a doua in top. Acesta apartine publicatiei Rtv.net si a generat 1 490 de share-uri pe Facebook, 652 de comentarii, 4 893 de like-uri si 9 Twitter trackback-uri. Scorul total al acestui articol...
24 ian 12:09
Răspunde | Votează email 1 email
Maria
el a facut 24 de camere dintr-o garsoniera: http://www.youtube.com/watch?v=L4yJGTPUR_0
22 ian 18:04
Răspunde | Votează email 0 email
Dany
Bravo baieti!!! Nota 10!
Dar acest minunat specimen pe nume Graham Hill ar trebui impuscat! La inceputul filmuletului (00:15) spune ca el l-a proiectat!
Ar fi un gest frumos din partea lui sa faca public numele celor care au muncit pentru asta!
21 ian 15:06
Răspunde | Votează email 0 email
Mihai Paraschiv
N-aș vrea să fiu cârcotaș dar am mai văzut comceptul ăsta acum cîțiva ani: http://www.youtube.com/watch?v=Lg9qnWg9kak. Este de lăudat realizarea, dar mi-ar fi plăcut să știu mai multe detalii despre originea ideii. Și dacă tot faceți un articol, poate luați un interviu și celor doi, care oricum merită promovare pentru că indiferent cum ar fi, conceptul și mai ales punerea în practică a acestuia sunt extraordinare. Și așa cum au mai comentat și alții, masa este incredibilă! Succes în continuare!
21 ian 14:34
Răspunde | Votează email 0 email
Diana
Super !!! chiar meritau premiul ! FELICITARI !!!
21 ian 11:44
.../> Doi studenţi români au transformat un apartament mic din New York într-un spaţiu incredibil Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/o-camera-opt-spatii-diferite-proiectul-inedit-din-new-york-al-unor-studenti-romani-la-arhitectura_62759.html#ixzz2IbLQ0sTH « Clubul Presei Transatlantice ...
21 ian 10:52
...studenţi români la arhitectură au realizat însă, la propunerea fondatorului site-ului ecologist treehugger. Citește mai departe… via RTV.NET – Stiri – Ştiri web design & ...
1
EUR
4.7354
RON
19 Sep
noapte 13 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H