Doi studenţi români au transformat un apartament mic din New York într-un spaţiu incredibil

Traiul la New York nu este precum în filme: majoritatea spaţiilor de locuite sunt foarte mici şi aglomerate. Doi studenţi români la arhitectură au realizat însă, la propunerea fondatorului site-ului ecologist treehugger.com, apartamentul ideal din metropola americană: are doar o cameră, ce poate fi, însă, transformată în opt spaţii diferite.

21 ian. 2013, 08:31
Doi studenţi români au transformat un apartament mic din New York într-un spaţiu incredibil

Graham Hill, fondatorul site-ului ecologist treehugger.com, a vrut un apartament cu o amprentă de carbon mică, adică prietenos cu mediul, care să fie frumos şi multifuncţional.

Hill a creat un concurs, la care au participat 303 proiecte. Cel câştigător a fost proiectul a doi studenţi români la Arhitectură, Cătălin Sandu şi Adrian Iancu. Cei doi au 25 de ani, locuiesc în Bucureşti şi sunt în ultimii ani de studii la Facultatea de Arhitectură şi de Urbanism „Ion Mincu” din Capitală.

Apartamentul creat de ei pentru Hill se numeşte Life Edited. Când intri în el, ţi se pare o simplă garsioneră. În acel spaţiu se află, însă, opt spaţii funcţionale. Camera de zi şi biroul se transformă în dormitor dacă tragi de etajeră. Deschide unul dintre dulapuri şi vei găsi 10 scaune şi o masă lungă, perfecte pentru petreceri. În spatele unui perete care alunecă pe şine există o cameră de oaspeţi cu paturi suprapuse şi un dulap. Bineînţeles, în micuţa garsonieră se află şi o bucătărie bine-echipată, dar şi o baie.