O campioană olimpică, umilită de primărie. Vrea să renunţe la titlul de Cetăţean de Onoare

Lavinia Miloşovici este târâtă de câţiva ani prin tribunale de Primăria Lugoj, pentru câteva sute de lei. Scârbită şi umilită de felul în care este tratată de edili, fosta mare gimnastă are de gând să renunţe la titlul de "Cetăţean de Onoare al Oraşului Lugoj".

24 iul. 2015, 19:24

Lavinia Miloşovici a fost cea mai valoroasă gimnastă a României în anii ’90, având în palmares 19 medalii olimpice şi mondiale. Ulterior, după retragerea din activitate, i s-a conferit titlul de Cetăţean de Onoare al Oraşului Lugoj, dar tot municipalitatea este cea care acum o umileşte. Ea a fost dată în judecată de Primăria Lugoj pentru câteva sute de lei, datorie pe care nici gimnasta nu ştia că trebuie plătită atunci când aceasta a cumpărat un teren în Balta Lată, pe care şi-a construit o casă.

Vezi şi Gimnasta Maria Olaru s-a măritat cu deputatul Bogdan Diaconu. Rochia de mireasă este senzaţională FOTO

Practic, nu suma de 770 de lei este problema Laviniei Miloşovici, ci discriminarea la care este supusă. Ea susţine că nu plăteşte, pentru că este sub demnitatea ei să se lase umilită de cei care ar trebui să îi fie recunoscători. „Nu suma este o problemă. Așa cum am cumpărat terenul respectiv aș putea să achit și restul, doar că m-am simțit jignită de modul în care am fost tratată. A apărut în ziarele centrale că sunt falită, că mi-am pierdut casa, că nu mai am bani să-mi plătesc dările și alte exagerări de felul asta. Ba m-a sunat fosta mea antrenoare care s-a oferit să-mi plătească ea datoria. I-am explicat că nu se pune problema, pentru că nu sunt strâmtorată financiar și că am decis să nu plătesc această sumă pentru că este un abuz„, a declarat Lavinia Miloşovic, pentru cetateanul.ro.

Titlul de Cetăţean de Onoare presupune scutirea persoanei care îl deţine, de taxe şi impozite. Terenul concesionat putea fi donat gratuit de către primărie, sportivei, ca semn de preţuire pentru aportul adus în promovarea numelui oraşului Lugoj în întreaga lume.

Mă gândesc să iau într-o zi ziariştii după mine și să mă duc în biroul primarului şi să îl anunţ că renunţ la titlul de Cetăţean de Onoare şi să-i cer să redenumească sala care acum îmi poartă numele. Lumea crede că eu am nu ştiu ce beneficiu din toate aceste titluri. Nu e aşa, ba dimpotrivă eu sunt cea care plătesc„, a mai spus Lavinia Miloşovici.