O carte de colorat pentru copii a fost retrasă de la vânzare din cauza lui … Hitler

Un lanț olandez de magazine a anunțat miercuri retragerea de la vânzare a unei cărți de colorat pentru copii în care figura un desen reprezentându-l pe Adolf Hitler, făcând salutul nazist și având zvastica pe braț.

06 apr. 2017, 06:20
O carte de colorat pentru copii a fost retrasă de la vânzare din cauza lui … Hitler

„Simpatică, cartea voastră de colorat!”, a reacționat un client pe pagina de Facebook a magazinelor Kruidvat, postând o imagine cu desenul din această carte de colorat.

Lanțul de magazine și-a exprimat „regretul profund pentru acest incident nepotrivit” legat de apariția imaginii în caietele de colorat, într-un comunicat apărut miercuri pe pagina sa de Facebook, informează Agerpres.

Cartea de colorat a fost distribuită de editura belgiană Trifora, iar Kruidvat a anunțat că va demara o anchetă pentru a stabili cum a putut să apară figura lui Hitler într-o carte pentru copii.

Citeşte şi Hitler nu s-a sinucis, ci a fugit în Argentina, susţine o nouă carte

„Cărțile de colorat au fost puse la vânzare luni 3 aprilie și au fost retrase în cursul aceleiași zile”, a informat Kruidvat.

Lanțul de magazine și-a cerut de asemenea scuze pentru neplăcerea produsă clienților săi, anunțând totodată că li se vor restitui banii pentru acest produs.