O casă de Hobbit, în Marea Britanie: Frumoasa locuinţă de poveste ar putea fi demolată FOTO

O familie din Marea Britanie care şi-a construit o casă precum în poveşti, asemănătoare cu cele ale hobbiţilor, este nevoită să o demoleze, întrucât nu a primit autorizaţe de construcţie.

26 mart. 2013, 16:25
O casă de Hobbit, în Marea Britanie: Frumoasa locuinţă de poveste ar putea fi demolată FOTO

Sculptorul Charlie Hague şi-a construit o casă ecologică de vis, pe terenul tatălui său, în Glandwr, Pembrokeshire, pentru a trăi acolo împreună cu soţia şi cu nou-născutul lor.

Casa pare scoasă direct din filmele „The Hobbit” sau „Stăpânul inelelor”, fiind construită dintr-un amestec de paie şi ipsos şi având un tavan acoperit cu iarbă. Structura casei este din ramurile copacilor, căzute în mod natural.

Din păcate, cuplu ar putea fi nevoit să se mute, întrucât consiliul din Pembrokeshire a decis că nu se potriveşte cu „caracterul rural al localităţii”. Cei doi tineri au construit casa fără autorizaţie de la autorităţile locale, iar acum acestea vor să le demoleze frumoasa casă.

Charlie şi Megan nu se dau, însă, bătuţi. Ei au început o campanie online pentru a încerca să îşi păstreze casa.

Întrebaţi de ce nu au cerut autorizaţie de construiecţie, ei au răspuns: ” Am construit casa în fundul văii, unde nu o vede nimeni, nu deranjează pe nimeni şi am construit-o cât mai natural posibil. În Marea Britanie îţi permiţi greu o casă, iar aceasta a fost cea mai bună opţiunea pentru noi, întrucât nu ne permitem să închiriem sau să cumpărăm în zone unde am crescut. Este o diferenţă între o casă fără impact, ascunsă vederii, şi un bloc de apartamente sau o măcelărie care apare fără planificare„, mărturiseşte Charlie.

Ei au aplicat acum pentru autorizaţie retrospectivă.

Casa are o cameră de primire, o bucătărie şi o cameră de zi, un dormitor, o baie şi o cameră de depozitare. Clădirea este încălzită cu un şemineu central.