Ajutor de 2.500 de lei de la stat. Ce condiţii trebuie să îndeplinească pentru a încasa sumele chiar de luna viitoare

Românii pot beneficia de un ajutor de la stat de 2.500 de lei, în cazul în care au copii nou-născuți, una dintre condiții fiind ca măcar unul dintre părinți să aibă domiciul sau reşedinţa în Bucureşti.

07 feb. 2019, 08:44
Ajutor de 2.500 de lei de la stat. Ce condiţii trebuie să îndeplinească pentru a încasa sumele chiar de luna viitoare

O altă condiție pentru ca familiile să poată beneficia de stimulentul financiar este de 2.500 de lei pentru copiii nou-născuţi este aceea ca nașterea copilului să fi avut loc într-una dintre maternităţile de pe raza municipiului București, scrie a1.ro.

Citeşte şi CSM Bucureşti, BUGET URIAŞ din BANI PUBLICI. SUMĂ-RECORD de 70 de milioane de lei de la Primaria Capitalei

De asemenea, pentru a spori natalitatea, autorităţile din Rovinari, judeţul Gorj, acordă o sumă de 1.500 de lei femeilor care aduc pe lume un copil. Dacă au deja un copil şi îl vor naşte pe al doilea, ele vor primi 1.000 de lei. Condiția pentru acordarea acestui ajutor este ca unul dintre părinți trebuie să aibă domiciliul în oraş de cel puţin cinci ani.

Ca să beneficieze de această sumă, părinţii trebuie să depună o cerere la Compartimentul Alocaţii şi Subvenţii din cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială, în cel mult două luni de la naştere.