Devotament necondiționat. O cățelușă refuză să părăsească gara unde stăpâna ei a murit, fiind lovită de tren. Povestea care a impresionat o lume întreagă

O cățelușă din Mexic a dat dovadă de o loialitate care a surprins o lume întreagă, după ce a refuzat să plece de lângă trupul stăpânei sale care fusese lovită mortal de un tren.

25 aug. 2021, 12:12

O cățelușă din Mexic a impresionat până la lacrimi o lume întreagă, după ce gestul animalului, care a refuzat să plece de lângă trupul neînsuflețit al stăpânului lovit de tren, a devenit viral.

Cățelușa aparținea unui bărbat în vârstă de 57 de ani, Victor Raina Vasquez, căreia animalul i-a stat alături cu devotament până în ultimele clipe de viață. Bărbatul obișnuia să consume alcool, iar în ziua morții, aceasta a căzut pe șinele de tren și nu a mai fost capabil să se ridice.

Trenul l-a spulberat pe bietul bărbat, iar martorii îngroziți au apelat 112, însă medicii care au ajuns la fața locului nu au mai putut face nimic pentru Victor Raina Vasquez, decât să constate moartea violentă a bărbatului.

Autoritățile l-a mutat de pe șinele de tren și i-au acoperit trupul lipsit de viață cu o pătura albastră. Cățelușa, teribil de îndurerată de moartea stăpânului său, s-a așezat lângă acesta ca să îl păzească.

Martorii au încercat să ademenească animalul cu apă și mâncare, însă cățelușa a refuzat să își părăsească stăpânul. Patrupedul stătea cuibărit și trist lângă trupul bărbatului și reacționat agresiv atunci când polițiștii au încercat să se apropie pentru a ridica trupul victimei.

Într-un sfârșit autoritățile au reușit să îl mute pe bărbat și, potrivit unor surse locale, cățelușa a fost adoptată de o familie cu suflet, relatează Daily Mail.

O cățelușă și-a salvat stăpâna de la moarte! Clover a ridicat un cartier întreg în picioare

O cățelușă și-a salvat stăpâna de la moarte!

Clover, un ciobănesc de Maremma, i-a salvat viața stăpânei sale care a leșinat pe stradă, iar acum a devenit vedetă în Canada. Stăpâna sa a leșinat în timp ce își plimba cățelușa, iar patrupedul a intrat imediat în acțiune. „Tot ce îmi aduc aminte este că m-am trezit în ambulanţă şi eram de-a dreptul confunză şi mă gândeam: ce se întâmplă?”.

În momentul în care cățelușa a observat că stăpâna sa nu se mișca, Clover s-a eliberat din lesă și fără să ezite a trecut la acțiune. Aceasta s-a pus în mijlocul șoselei încercând să oprească o mașină, lucru pe care l-a și reușit.

Dryden Oatway a observat cum Clover stătea în mijlocul străzii și s-a oprit pentru a vedea ce se întâmplă, observând fata leșinată pe jos. ”A fost impresionant, câinele Clover mi-a blocat calea, m-a oprit din drum. S-a aşezat în mijlocul şoselei ca să oprească maşina. Aşa că am sunat la cea mai apropiată uşă cât am putut de repede. Am venit înapoi la ea şi am întors-o pe spate şi am încercat să îi ţin capul drept” , a declarat acesta.

O cățelușă și-a salvat stăpâna de la moarte! În tot acest timp, câinele a căutat întăriri. Imediat a atras atenţia unei alte persoane din apropiere, care a venit în ajutor. O ambulanță a sosit la fața locului, iar medicii i-au acordat primul ajutor fetei. „Mă simt de zece ori mai în siguranţă. Ştiu că ea va fi acolo pentru mine”,  a declarat stăpâna lui Clover.

Căţeluşa este vedetă în presa internațională. Povestea ei a apărut inclusiv în publicații și la posturi de televiziune faimoase din Marea Britanie și din Statele Unite. În familie, Clover a devenit un erou.