O celulă teroristă din Tunisia a fost dezmembrată la Sousse, unde au avut loc atentatele din iunie

Autoritățile tunisiene au anunțat vineri că au dezmembrat o celulă teroristă în stațiunea Sousse, locul atentatelor teroriste din luna iunie în care au fost uciși 38 de turiști. 

27 nov. 2015, 21:14
O celulă teroristă din Tunisia a fost dezmembrată la Sousse, unde au avut loc atentatele din iunie

Poliția a lansat joi două raiduri separate în Sousse și în orașul Medenine (sud), în urma cărora au confiscat arme și au fost reținute 31 de persoane care se pare că ar fi planificat să asasineze oficiali ai forțelor de securitate și politicieni, a informat Ministerul de Interne tunisian.

Grupul, autointitulat Batalionul al-Furqan, a fost implicat într-un atac recent comis luna trecută în Sousse împotriva omului de afaceri și parlamentar tunisian Ridha Charfeddine, se menționează într-un comunicat al ministerului. Acesta a scăpat nevătămat din atac.

Citeşte şi Autorul atentatelor din Tunisia, împotriva gărzilor preşedintelui, a fost identificat

Persoanele reținute, între care și o femeie, au fost de asemenea implicate în uciderea unui polițist în Sousse în luna august, potrivit ministerului.

Autoritățile au declanșat de marți o operațiune de anvergură împotriva suspecților jihadiști, când un kamikaze a ucis 12 membri ai serviciilor de securitate prezidențiale în capitala Tunis. Militanții Statului Islamic au revendicat atentatul, iar președintele Beji Caid Essibsi a reimpus starea de urgență care a expirat luna trecută.