O centrală solară va fi construită în comuna prahoveană Cornu

O centrală fotovoltaică va fi realizată în comuna prahoveană Cornu, proiectul, al cărui obiectiv este acela de a acoperi consumul de energie electrică pentru toate instituţiile şi obiectivele publice din comună, fiind realizat cu fonduri europene.

17 oct. 2013, 18:52
O centrală solară va fi construită în comuna prahoveană Cornu

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, joi a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Centrală fotovoltaică de producere a energiei electrice din conversia energiei solare în Comuna Cornu, judeţul Prahova”, care va fi finanţat prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” (POS – CCE), scrie Agerpres.

Proiectul are o valoare totală de 38.270.610 lei, iar obiectivul principal este acela de a acoperi consumul de energie electrică pentru toate instituţiile şi obiectivele publice din comuna Cornu.

Dorinţa noastră este să devenim independenţi în ceea ce priveşte plata la energia electrică. Pentru iluminatul public şi instituţiile publice, inclusiv staţia de epurare şi de pompare, consumurile totale într-un an depăşeau cinci miliarde de lei vechi”, a declarat managerul de proiect, Daniela Iancu.

Preşedintele CJ, Mircea Cosma, a precizat că în viitor, vor fi dezvoltate în majoritatea localităţilor astfel de proiecte care implică surse de energie regenerabilă.

De asemenea, o centrală fotovoltaică a cărei putere instalată este de 3,4 MW a fost inaugurată, marţi, în comuna prahoveană Măgurele, investiţia, în valoare de aproximativ cinci milioane de euro, fiind a unei companii daneze.