O coloană de 160 de vehicule iese din Mariupol, asediat de forţe ruse şi proruse

Circa 160 de maşini au ieşit luni pe un culoar umanitar în oraşul ucrainean Mariupol, asediat de forţe ruse şi separatiste proruse, a anunţat primăria.

14 mart. 2022, 16:36
O coloană de 160 de vehicule iese din Mariupol, asediat de forţe ruse şi proruse

Această coloană de vehicule a ieşit din oraş la ora locală 13.00 (şi ora României), pe un drum care asigură o legătură îngtre acest port strategic de la Marea Azov şi oraşul ucrainean Zaporojie, anunţă într-o postare pe telegram Consiliul Municipal din Mariupol.

Consiliul nu a precizat câte persoane au plecat din oraş. Condiţiile din Mariupol sunt catastrofice după zilele de bombardament şi asediu.

Ucraina a bombardat Doneţkul, 20 de soldaţi ruşi au murit: „Nu vă lăsaţi târâţi în Al Treilea Război Mondial”

Separatişti proruşi din Doneţk, în estul Ucrainei, acuză luni că cel puţin 20 de persoane au fost ucise, iar alte nouă au fost rănite în centrul acestui oraş industrial într-un atac ucrainean, relatează AFP.

”Apărarea teritorială” din Doneţk postează pe Telegram imagini cu mai multe cadavre pline de sânge care zac în stradă, în mijlocul molozului.

Potrivit acestei surse, apărarea antiaeriană separatistCă a interceptat o rachetă ucraineană, ale cărei ”schije” au atins apoi victimele.

Rusia a decorat mai mulţi soldaţi răniţi în Ucraina, informează agenţia de presă TASS, citând publicaţia oficială a armatei ruse, Steaua Roşie, potrivit dpa.

Război în Ucraina. Imagini şocante cu o rachetă care loveşte o stradă din Kiev

O rachetă a lovit, luni, o stradă circulată dintr-un cartier din capitala Kiev. Imaginile cu momentul exploziei au fost publicate pe rețelele sociale.

Explozia a avut loc în cartierul Kurenivka, din Kiev și a fost surprinsă de o cameră de supraveghere. Încă nu există informații despre eventuale victime.