O companie aviatică indiană angajează numai tinere slăbuţe pentru economie de combustibil

În timp ce unele companii aeriene de transport civil angajează femei pentru sex appeal-ul lor, o companie din India face acest lucru în scopuri mai pragmatice, pentru economisirea combustibilului de transport.

01 iul. 2013, 11:12
O companie aviatică indiană angajează numai tinere slăbuţe pentru economie de combustibil

Compania indiană GoAir a dezvăluit cotidianului The Times of India, citat de CNN, că obişnuieşte să angajeze tot mai multe femei deoarece reprezentantele sexului frumos crează nu numai o atmosferă plăcută, care atrage clienţii, ci mai ales pentru faptul că zborul cu mai multe femei la bord este mai avantajos din punct de vedere financiar, ele reuşind să economisească combustibil.

Calculele sunt simple: o femeie cântăreşte cu 15 până la 20 de kilograme mai puţin decât un bărbat!… În urma estimăriloe făcute de companie, aceasta a ajuns la concluzia că orice kilogram în plus în avion înseamnă un cost suplimentar de 0,06 dolari pe ora de zbor. Prin noua măsură, compania ar putea economisi până la 500.000 de dolari pe an.

GoAir a avut şi alte iniţiative pentru zboruri mai „uşoare”. Compania indiană a redus şi greutatea revistelor de bord, care se pun în buzunarele scunelor pentru pasageri, precum şi greutatea rezervoarelor portabile de apă potabilă, care nu mai sunt umplute la maximum, ci doar în proporţie de maximum 40%, după ce s-a constatat că numai atât se consumă în realitate.

Nu în ultimul rând, reprezentanţii companiei au ţinut să liniştească personalul de zbor, anunţând că măsura nu va afecta personalul masculin existent deja în companie (130 de bărbaţi), ci numai viitoarele angajări de personal.

Compania indiană nu este prima care ia măsuri pentru reducerea costurilor de transport de acest gen. Samoa Air a devenit prima companie care a impus taxe pe greutate, iar un economist norvegian a argumentat că acesta este cel mai corect mod de a calcula costul transportului cu avionul.