O concurentă de la MasterChef a suferit de ANOREXIE: Îi uram pe cei ce încercau să mă ajute

Greta Rachita a venit la "MasterChef" pentru că şi-a dat seama că numai aşa i se poate schimba viaţa. Vrea să facă din bucătărie, viaţa ei, iar dacă preparatul pe care l-a pregătit în emisiune, turban de biban de mare, a fost un real succes şi i-a făcut pe Chefi să îi dea şorţul.

07 oct. 2014, 15:43

Greta Rachita a demonstrat că frica de mâncare şi dorinţa de a se trata de anorexie, găsesc în pasiunea pentru gastronomie un adevărat aliat, potrivit masterchef.protv.ro.

„Primele mele probleme legate de alimentatie au inceput la 22 de ani. Pana atunci ma alimentam normal sau mai bine zis nu dadeam nicio importanta alimentatiei. Mancam orice, la orice ora. Imi placea sa mananc. Am crescut intr-o familie cu trei frati, cu mese imbelsugate. Am fost mereu un copil foarte pofticios. La 22 de ani urmam doua faculati, dintre care una cu bursa de studiu si munceam ca si subofiter la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Timisoara. Iesisem dintr-o relatie foarte nefericita, care durase cativa ani si in care ma simtisem multa vreme ca un nimic. Imi doream sa reusesc, sa fac ceva atat pe plan profesional, cat si personal. De asemenea, imi doream sa il fac mandru pe tatal meu si mi-ar fi placut ca viata mea sa se schimbe de pe o zi pe alta si faptul ca nu se intampla nimic extraordinar ma facea sa ma simt tot mai rau. Eram singura si incepusem sa am o relatie proasta cu mine. Ma ingrasasem. Ajunsesem la 65 kg, de la 55. Mi s-a atras atentia ca incep sa prind proportii si ca imi pierd frumusetea si lucrul acesta a adancit mult ranile deschise in sufletul meu. Am inceput o dieta care s-a transformat in putin timp intr-un refuz de alimentatie si in cel mai mare cosmar al vietii mele”, a spus Greta.

Citeşte şi Masterchef, fără nimic pe sub şorţ: Cum vrea o blondă să câştige show-ul. GALERIE FOTO

Greta Rachita ajunsese sa cantareasca doar 42 de kilograme, la 1,70 metri inaltime. 

„Refuzam cantarul, imi amintesc doar ca imi placea mult sa ma privesc si imi doream in continuare sa mai slabesc. Nu consideram ca as mai fi meritat sa ma alimentez… iar aceasta aminitire doare. Refuzam orice ajutor. Pentru mine, eram normala. As fi vrut sa fiu lasata in pace. Ii uram pe cei ce incercau sa ma ajute”, a spus concurenta.

Cu toate acestea, Greta a reusit insa sa iubeasca din nou mancarea.

„Dupa terminarea masterului am decis sa imi incerc norocul in Italia pentru a ramane alaturi de prietenul meu. Am inceput sa muncesc. Imi era greu, incercam sa ma vindec de problemele mele si vindecarea era dureroasa, incercam sa ma acomodez cu o noua tara. Iubitul meu, la fel ca orice italian, iubeste mancarea. Cu el am redescoperit bunatatea mancarii. Imi prezenta fiecare ingredient ca pe ceva rupt din rai, ceva divin si incetul cu incetul am inceput sa gust, sa simt, sa apreciez. In timpul meu liber petreceam si cate 10-12 ore in fata site-urilor culinare sau a cartilor de gastronomie si eram fericita. Apoi am inceput sa gatesc alaturi de viitoarea mea soacra. M-am trezit intr-o dimineata radiind de fericire si mi-am zis: in sfarsit am gasit raspunsul la ce m-ar face fericita in viata, ce as dori sa muncesc pentru a fi mereu fericita si implinita – vreau sa lucrez in domeniul culinar, iubesc mancarea, nu ma mai tem de ea”, a spus Greta.

Citeşte şi MASTERCHEF LIVE 7 OCTOMBRIE: 21 de concurenţi vor fi ELIMINAŢI