O cunoscută actriţă a fost la un pas de moarte din cauza unei injecţii făcute la Spitalul Fundeni

Actriţa Aimee Iacobescu a mărturisit că a trecut prin momente groaznice, în urmă cu patru ani, după ce medicii de la Spitalul Fundeni i-au administrat o injecţie cu iod, deşi în fişa medicală era specificat că este alergică la această substanţă. 

05 aug. 2016, 08:22
O cunoscută actriţă a fost la un pas de moarte din cauza unei injecţii făcute la Spitalul Fundeni

Aimeii Iacobescu povesteşte că groază că putea să moară din cauza acelei doze de iod. A avut însă şansă şi după 4 luni şi-a revenit:

Acum patru ani s-a întâmplat să-mi injecteze iod, la Spitalul Fundeni. Mi-a fost rău de tot și mi-am revenit după ce am fost la vreo patru spitale. Totul de la o banală analiză la computerul tomograf. După ce mi-au injectat susbstanța standard de contrast pe bază de iod, abia am ajuns acasă, eram foarte amețită. Apoi mi-a fost din ce în ce mai rău, îmi venea să vomit și nu mă puteam ține pe picioare. Am chemat salvarea și m-a dus la Spitalul „Victor Babeș” și de acolo la Institutul „C.I Parhon”. Acolo mi-au spus imediat că e din cauza iodului. Mi-am revenit după patru luni. Puteam muri din cauza acestei doze de iod. Nu am făcut nicio plângere în urma acestui incident, dar înainte de orice tratament sau analiză, spun personalului medical că sunt alergică la iod, chiar dacă în fișa medicală scrie clar asta. Este mai bine să mă asigur că nu voi mai trece prin acest coșmar”, a declarat, pentru ziarulring.ro, actrița Aimee Iacobescu.

Aimée Iacobescu a absolvit Secția de Actorie a Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, în 1968, la clasa profesoarei Beate Fredanov, asistenți Octavian Cotescu și Laurențiu Azimioară. Aimée Iacobescu a fost protejata scriitorului Eugen Barbu, a filmat cu regizorul Dinu Cocea și a devenit apoi preferata inginerului-regizor Sergiu Nicolaescu. A rămas în amintirea publicului cu rolul Domniței Ralu.