O cunoscută CETATE din ROMÂNIA, în TOP TREI cele mai frumoase castele din LUME FOTO

Cetatea Făgăraş este considerată cel de-al doilea cel mai frumos castel din lume, conform unui clasament realizat de Hopper, un site specializat în planificările de călătorii. Mai mult, publicaţia Huffington Post a preluat topul, prezentându-l cititorilor britanici.

01 iul. 2014, 19:48

Potrivit clasamentulului oferit de Huffington Post, în topul celor mai interesante zece castele din lume privind arhitectura se situează şi Cetatea Făgăraş, aceasta fiind detronată de pe primul loc de Castelul Neuschwanstein din Germania, clădire construită în stil romantic-renascentist la sfârşitul secolului al XIX-lea pe un deal accidentat aflat deasupra satului Hohenschwangau, de lângă Füssen.

Citeşte şi CASTELE din România care merită văzute GALERIE FOTO

Devansată doar de castelul din Germania, Cetatea Făgăraş, ocupanta locului al doilea, pare să reprezinte „una dintre cele mai mari şi mai bine conservate cetăţi feudale din Europa de Est, după ce în trecut a fost pivotul puterii regionale. În timpul secolului al XVII-lea, cetatea a fost extinsă, reflectând bogăţia locului.

Citeşte şi Descoperire biblică remarcabilă la Ierusalim: Cetatea legendară a regelui David

Clasamentul continuă cu Castelul Durham din Marea Britanie, aflat pe locul trei, urmat de castelul Blarney, din Edinburgh, Le Chateau Frontenac din Canada, castelul Cardiff din Ţara Galilor, Château et jardins de Villandry, din Franţa, castelul Baden-Württemberg din Germania şi castelul Hearst din California.