O curte de justiţie a decis că mahmureala este boală

O curte de justiţie din Germania a decis, într-un caz deschis împotriva unui producător de băuturi, că mahmureala se încadrează la boală şi că produselor pe bază de fructe nu le pot fi atribuite proprietăţi de tratare.

24 sept. 2019, 04:58
O curte de justiţie a decis că mahmureala este boală

Firma a fost dată în judecată la Frankfurt, după ce a fost acuzată că susţine ilegal că produsele sale au calităţi anti-mahmureală, scrie news.ro.

În decizie, curtea a specificat că segmentul de „boli” include chiar şi schimbările temporare şi mici ale stării normale ale corpului.

Citeşte şi Unu din patru locuitori ai Germaniei are origini străine

Produsele din fructe, inclusiv băuturile, nu pot fi vândute ca fiind capabile să prevină sau să trateze bolile.

„Unui produs pe bază de fructe nu îi pot fi atribuite proprietăţi de prevenire, tratare sau vindecare a bolii umane sau nu poate fi lăsată impresia că are o asemenea proprietate”, a decis curtea supremă regională. „Prin boală poate fi înţeleasă chiar şi o mică sau temporară schimbare a stării sau activităţii normale a corpului”.

Astfel, aici sunt incluse oboseala, greaţa, durerile de cap deseori asociate mahmurelii şi pe care compania, al cărei nume nu a fost dezvăluit în hotărâre, susţine că produsele ei – precum shot-urile şi pudrele – le poate vindeca.

Hotărârea a fost dată după câteva zile de când sărbătoarea anuală Oktoberfest a început în Munchen.