O CUTIE NEAGRĂ care aparţine avionului doborât în Ucraina, găsită de echipele de salvare

O cutie neagră a avionului malaezian care s-a prăbuşit joi în Ucraina, cu 298 de persoane la bord, în urma impactului cu o rachetă sol-aer potrivit experţilor americani, a fost găsită în zona accidentului, au indicat vineri pentru France Presse surse din cadrul echipelor de salvare care acţionează în teren, informează agenţia naţională de ştiri franceze.

18 iul. 2014, 07:48
O CUTIE NEAGRĂ care aparţine avionului doborât în Ucraina, găsită de echipele de salvare

Surse din cadrul echipelor de salvare nu au fost în măsură să indice dacă este vorba de aparatul care înregistrează convorbirile membrilor echipajului sau de cel care stochează datele tehnice ale zborului, potrivit Agerpres. Pobabil că niciuna din cele două cutii negre (ale avionului) nu ar putea ajuta prea mult la determinarea originii presupusului tir cu rachetă, de care autorităţile ucrainene şi separatiştii se acuză reciproc, informează AFP.

Insurgenţi din aşa-numitul batalion „Vostok” au declarat anterior că la locul căderii avionului, în apropiere de oraşul Torez, regiunea Doneţk (est), au descoperit câteva obiecte care ar putea să fie cutiile negre. Potrivit agenţiei Ria Novosti, rebelii au descoperit prima cutie neagră joi, la scurt timp după catastrofă.

Citeşte şi: AVION DOBORÂT ÎN UCRAINA. Ultimele IMAGINI surprinse la BORDUL aeronavei prăbuşite