O doctoriţă care şi-a ucis fetiţa s-a dat de gol după patru ani. Totul a ieşit la iveală când s-a căsătorit

Nadia Filip, doctoriţa suspectă că şi-a ucis fetiţa la o lună după naştere, s-a dat singură de gol, după 4 ani. Medic rezident la Chirugie la Spitalul Judeţean din Oradea, tânăra de 31 de ani a reuşit să ascundă moarte bebeluşei aproape perfect.

06 sept. 2019, 12:27
O doctoriţă care şi-a ucis fetiţa s-a dat de gol după patru ani. Totul a ieşit la iveală când s-a căsătorit

A fost deschis un dosar penal în care Nadia Filip e suspectă, iar procurorii orădeni au făcut vineri primele declaraţii: „La Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor se află înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie cu referire la infracţiunea de omor. S-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la suspectă în cauză„, a declarat Maria Cotrău, prim-procuror adjunct, fără a preciza însă momentul în care Filip a fost pusă sub acuzare.

În concret, ca stare de fapt s-a reţinut că în data de 17 decembrie 2015 în timp ce se afla la locuinţa sa din Oradea, suspecta a ucis-o pe fiica sa minoră în vârstă de o lună, după care, în 19 decembrie 2015 a transportat cadavrul acesteia şi l-a îngropat în curtea unui imobil din Auşeu, judeţul Bihor, fără să relateze cuiva despre această faptă„, a mai declarat Cotrău.

Deocamdată, anchetatorii nu fac publice detalii cu privire la modul în care s-au comis faptele şi motivele ce au stat la origine. „Cercetările continuă pentru lămurirea circumstanţelor cauzei, inclusiv determinarea împrejurărilor concrete în care a survenit decesul nou născutului„, a spus Cotrău, care a refuzat să se pronunţe cu privire la declaraţiile făcute de avocatul suspectei.

Tânăra doctoriţă, medic rezident la secţia Chirurgie I a Spitalului Judeţean din Oradea, a ascuns familiei şi apropiaţilor că e însărcinată şi de asemenea faptul că a născut, luna noiembrie 2015. Ea a mers la spital până în ultima zi a sarcinii, când a şi intrat în sala de operaţie.

Apoi s-a internat la Maternitate şi a născut o fetiţă. Bebeluşa a fost înregistrată şi a fost eliberat certificat de naştere pentru ea.

La patru ani distanţă, luna trecută, Nadia Filip, fostă Lupo, care abia se căsătorise, a mers la Evidenţa Populaţiei pentru a i se elibera noi acte, schimbându-şi numele după căsătorie. Acolo i s-a cerut certificatul de naştere al fetiţei. Doctoriţa a negat că ar fi mămică. Angajaţii de la Evidenţa Populaţiei au sesizat poliţia, procurorii au intrat pe fir şi femeia a fost audiată.

Nadia Filip a recunoscut că a îngropat copilul, dar nu şi faptul că l-ar fi ucis, moartea intervenind ca urmare a unor afecţiuni ale bebeluşului. Femeia a fost cea care a indicat anchetatorilor locul unde a îngropat cadavrul copilului, în curtea unei gospodării părăsite care aparţine părinţilor ei.

Anchetatorii au găsit acolo oasele bebeluşei moarte acum 4 ani.